Tenis

Ivanovićeva peta na kraju godine

Ivanovićeva peta na kraju godine
Ivanovićeva peta na kraju godine

Najbolja srpska teniserka Ana Ivanović godinu će završiti na sjajnoj petoj poziciji, poslije ispadanja Agnješke Radvanjske sa turnira u Singapuru.

Radvanjska je u polufinalu završnog WTA turnira u Singapuru izgubila od Simone Halep, što znači da nema priliku da pretekne Anu, koja je ostala na petom mjestu.

Ana je iskoristila pad Eženi Bušar iz Kanade i godinu će završiti sa 4.820 bodova, deset više od Radvanjske, prenosi RTRS.

Ivanovićeva, koja je prošlu sezonu završila na 16. poziciji, imala je nevjerovatnu godinu u kojoj je osvojila četiri titule, uz skor od 58 pobjeda i 17 poraza.

Sjajnim rezultatima izborila je plasman na završni WTA turnir u Singapuru, na kom je moglo još da napreduje, ali je takmičenje završila u grupi i pored dvije pobjede.

"Ništa od toga se nije desilo preko noći, bio je to proces u kojem sam vrijedno radila. Ove godine počela sam i više da uživam u životu na terenu i van njega, počela sam još jače da radim i to se vidi na terenu, vidi se da uživam", rekla je Ivanovićeva.

Ona je povratila karakteristične udarce sa starta karijere, a veliki broj pobjeda donio joj je mnogo samopouzdanja u mečevima sa najboljim igračicama.

U sljedećoj sezoni imaće prostora za napredak, naročito na Grend slemovima, pošto je jedino na Australijan openu stigla do četvrtfinala. Na Rolan Garosu i Vimbldonu takmičenje je završavala u trećoj rundi, dok je na US openu ispala u drugom kolu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije