Tenis

Ivo Karlović izazvao skandal: Vimbldon je sr..nje

Ivo Karlović izazvao skandal: Vimbldon je sr..nje
Ivo Karlović izazvao skandal: Vimbldon je sr..nje

Hrvat Ivo Karlović izazvao je skandal na Vimbldonu pošto se obrušio na linijske sudije nakon poraza u drugom kolu od Britanca Endija Mareja (4) rezultatom 5:7, 7:6 (5), 2:6, 6:7 (4).

Tokom meča, koji je trajao tri sata i osam minuta, sudije su Karloviću dosudile 11 prestupa prilikom servisa.

"Osjećam se prevarenim. Sudije su me opljačkale i to na središnjem terenu grend slem turnira. Što je ovo? Dejvis kup ili Vimbldon? Nakon ovog mi je Vimbldon jako pao u očima. Poslije nekoliko dosuđenih prestupa pomicao sam se od linije, a oni su ih i dalje sudili. Nikada se u karijeri nisam osjećao ovako jadno. Ma ovo je sr... Vidi se da Vimbldon i cijela Engleska, pardon, Velika Britanija očajnički žele da Marej osvoji naslov. Suci su definitivno pristrasni", kazao je Karlović.

On smatra da  su sudijske odluke direktno uticale na rezultat.

"Svaki foot-fault je suđen u situacijama kada se lomio gem. Niti jedan prestup mi nisu sudili kada sam vodio 40:0 ili gubio 0:40," dodao Hrvat.

Portparol turnira je istakao da Karlović može da uloži zvanični prigovor i da će slučaj biti razmatran. Strani mediji su Karlovićeve izjave nazvali skandaloznim, a oglasio se i bivši britanski teniser Tim Henman, koji radi kao komentatator za BBC.

"U Dejvis kupu uvijek osjećate da sudije sude protiv vas. Kad vam sude prestup na servisu, osjećate kao da vas kradu. Ali, ne možete se skoncentrisati na noge kada ste skoncentrisani na lopticu koja je u vazduhu. Karlović će ujutro požaliti zbog ovoga što je rekao. Ne može dovoditi u pitanje integritet Vimbldona", rekao je Henman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije