Tenis

Jelena Janković: Nervoza me koštala titule

Jelena Janković: Nervoza me koštala titule
Jelena Janković: Nervoza me koštala titule

Srpska teniserka Jelena Janković poražena je u finalu turnira u Indijan Velsu od Simone Halep, ali srećna odlazi iz kalifornijske pustinje jer je igrala tenis.

Jankovićeva, koja se dugo mučila sa povredom i kojoj je ovo bilo prvo finale od 2013. godine, imala je i meč loptu u duelu sa Rumunkom, ali u odlučujućem setu je bolja bila Rumunka i slavila sa 2:6, 7:5, 6:3.

"Mislim da sam pri kraju drugog seta postala malo nervozna. To me skupo koštalo jer sam joj dopustila da se vrati u meč. Dopuštam da me nervoza savlada i da mi uzme najbolje što imam, što je razlog poraza", rekla je Jankovićeva.

Ona je prije nekoliko dana izjavila da je hramala prije turnira, da je gotovo bez priprema došla u Indijan Vels i da je presrećna što je uopšte na terenu i što igra. Srećna je bila i Halepova.

"Čestitam Jeleni na igri, bila je nevjerovatna. Bilo je fantastično finale i srećna sam što sam pobijedila. Ovo je moja najveća titula u karijeri i turnir koji nikad neću zaboraviti", izjavila je Rumunka, treća teniserka svijeta.

Halepovoj je ovo 11. trofej, a Jankovićeva je ostala na 13 titula. Srpskoj teniserki je uspjeh na turniru u SAD donio pomak na WTA rang-listi i skočila je sa 21. pozicije na 17. (2.465 bodova). U vrhu nije bilo izmjena. Ispred Halepove (7.181) su Ruskinja Marija Šarapova (8.270) i Amerikanka Serena Vilijams (9.982), a iza nje su Čehinja Petra Kvitova (6.275) i Dankinja Karolina Voznijacki (4.770). Srpkinja Ana Ivanović je šesta (4.425).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije