Tenis

Jeleni set, Njemici prolaz dalje

Jeleni set, Njemici prolaz dalje
Jeleni set, Njemici prolaz dalje

Srpska teniserka Jelena Janković ispala je već u prvom kolu Rolan Garosa, nakon što je izgubila od 111. igračice svijeta Njemice Tatjane Marije sa 2:1 (6:3, 3:6, 6:3).

Jankovićeva je katastrofalno počela meč. Dozvolila je Tatjani da veoma lako povede sa 5:0, da bi tek onda uzela prvi gem. Nakon toga je vezala još dva gema, ali nije mogla da se vrati u set, iako je mnogo napatila Njemicu na njenom servisu.

Drugi set Njemica otvara kao i prvi. Pravi brejk odmah na početku, ali Jelena ne ostaje dužna i već naredni gem pravi ribrejk za 1:1. Do šestog gema obje teniserke su bile sihurne na svom servisu, a onda Srpkinja pravi novi brejk što se ispostavilo kao dovoljno da izjednači u setovima.

Jelena odlično počinje treći set. Povela je sa 2:0, ali onda je ponovo uslijedio pad u njenoj igri pa je tako dozvolila protivnici da veže tri gema. Jelena nakon toga uspjeva da odbrani svoj servis za 3:3, a Tatjana ponovo veže tri gemai dolazi do drugog kola Rolan Garos, gdje je čeka Aliz Korne koja je u prvom kolu savladala Kirsten Flipkens sa 2:0.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije