Tenis

Karenjo-Busta zaustavio Lajovića

Karenjo-Busta zaustavio Lajovića
Karenjo-Busta zaustavio Lajovića

Dušan Lajović završio je učešće na Mastersu u Indijan Velsu porazom od Pabla Karenjo-Buste u osmini finala – 6:4, 7:6(5).

Duci iza sebe ima sjajnu nedjelju u kalifonijskoj pustijni, pošto je poslije uspješnog prolaska kroz kvalifikacije eliminisao Felisijana Lopesa i Vaseka Pospišila.

Lajović će poslije uspjeha karijere, kada su turniri iz Serije 1.000 u pitanju, ponovo biti među 100 najboljih igrača svijeta.

Poslije mirnog početka susreta, Karenjo-Busta je bio taj koji je prvi stigao do brejka, za vođstvo od 3:2, što se ispostavilo kao dovoljno za osvajanje prvog seta. 

Dušan nije uspio da se izvuče na startu drugog dijela igre, iako je spasio čak šest brejk lopti, ali je samo tri gema kasnije izjednačio, iskoristivši svoju prvu šansu da rivalu oduzme servis. 

Ponovo smo ušli u nešto mirniji period meča, pa je uslijedio taj-brejk. Pablo ga je bolje počeo, Dušan je odgovorio i stigao do preokreta, ali je u ključnim trenucima napravio dvije greške i to ga je koštalo eliminacije.

Španac, koji sada u međusobnim duelima sa Lajovićem vodi 3:2, igraće u borbi za polufinale protiv pobjednika duela između Davida Gofana i Pabla Kuevasa. 

Drugi srpski predstavnik u singlu, Novak Đoković od 23 časa igra protiv Nika Kirjosa, koji ga je prošle nedjelje zaustavio na turniru u Akapulku u njihovom prvom okršaju.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije