Tenis

Kladionice proglasile šampiona Australijen opena: Nole favorit

Kladionice proglasile šampiona Australijen opena: Nole favorit
Kladionice proglasile šampiona Australijen opena: Nole favorit

Srpski teniser Novak Đoković prvi je favorit Australijen opena prema procjeni kladionica.

Na prošlogodišnjeg šampiona kvota je 2,25, a slijede Rafael Nadal i Endi Marej.

Za sportsku kladionicu "Bet 365" Novak je prvi favorit jer je tri puta uzastopno bio najbolji na turniru u Melburnu, gdje je osvojio četiri trofeja ukupno. Kvota na trijumf Srbina je 2,25.

U slučaju da Nadal osvoji turnir na 10 uloženih evra kladioničar će dobiti 30, a ako šampion postane Endi Marej uplata će se množiti sa pet. Što se tiče jednog od najboljih tenisera u istoriji, Rodžera Federera, kvota je 17.

Đoković je favorit na još dva grend slem turnira u 2014. godini. Na Vimbldonu dijeli prvo mjesto po šansama sa Marejom i kvotom 2,87, dok se na trijumf Đokovića na US openu uplaćena suma množi sa 2,75. Jedini turnir iz velike četvorke u koji Nole neće ući kao favorit je Rolan Garos, gdje na pariskoj šljaci vlada Nadal. Za trijumf Španca kvota je 1,72, a Đoković je drugi favorit kladionica sa kvotom 2,62. Kladioničari mogu da se klade i na broj grend slem titula. Tako je kvota da Đoković neće osvojiti nijedan grend slem 4,5, a u slučaju da osvoji sve turnire iz velike četvorke 34. Kvota da Nadal osvoji Australijen open, Vimbldon, Rolan Garos i US open je 23, a Marej 150.

Za nove izazove i borbu za titulu na Australijen openu, koji je na programu od 13. do 26. januara, Nole se priprema u Abu Dabiju. Juče je iz tima srpskog tenisera potvrđeno da će nastupiti na egzibicionom turniru "Mubadala World Tennis Championship" u Abu Dabiju, koji će biti održan od 26. do 28. decembra. Nole će treći put učestvovati na ovom takmičenju, koje će mu biti jedina priprema za Australijen open na kojem brani titulu i 2.000 ATP bodova. Osim Đokovića, u Abu Dabiju će nastupiti pet igrača iz top 10 i to Nadal, David Ferer, Marej, Stanislas Vavrinka i Žo-Vilfrid Conga. Kao drugi nosilac Novak će biti slobodan na startu. U polufinalu će 27. decembra igrati sa boljim iz duela između Mareja i Conge, dok će Nadal u polufinalu igrati protiv pobjednika susreta između Ferera i Vavrinke.

Nole je dosad dva puta učestvovao na turniru u Abu Dabiju i oba puta trijumfovao. Prošle godine je na putu do titule savladao Ferera i Nikolasa Almagra, a prije dvije godine Gaela Monfisa, Federera i Ferera. (Agencije)

Serena osvaja titulu?

Kada je riječ o teniserkama prvi favorit u Melburnu je Serena Vilijams, čija je kvota 1,9.

Na drugom mjestu je Bjeloruskinja Viktorija Azarenka (4,33), a na trećem Marija Šarapova (9). Za trijumf srpskih teniserki Ane Ivanović ili Jelene Janković na jedan uložen evro može da se zaradi 101.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije