Tenis

Kolcov je imao tri sina, a onda se desila velika ljubav

Kolcov je imao tri sina, a onda se desila velika ljubav
Foto: N.N. | Kolcov je imao tri sina, a onda se desila velika ljubav

Smrt legendarnog bjeloruskog hokejaša Konstantina Kolcova u 42. godini života potresla je svijet hokeja.

Posljednjih godina mediji su dosta često pisali o Kolcovu. Zbog Arine Sabalenke ostavio je ženu i troje djece. Sportski par je izlazio tri godine. On je bio dio Arininog trenerskog štaba, pomagao joj je u fizičkom treningu i putovao s njom na razne turnire. 

Prvu potvrdu o romansi između jedne od najboljih teniserki svijeta i hokejaške zvijezde fanovi su dobili u junu 2021. Zasigurno je mlade ljude spojio hokej, jer je Sabalenkov otac Sergej bio bivši hokejaški golman, ali je profesionalnu karijeru završio sa 19 godina nakon saobraćajne nesreće. U novembru 2019. iznenada je preminuo Sergej Sabalenko u 43. godini.

Partner teniserke bio je 17 godina stariji od Sabalenke i ranije je bio oženjen. Otac je trojici sinova (najmlađi od njih rođen 2019. godine). Konstantinova supruga Julija najavila je razvod od muža 2020. godine. Indirektno je optužila teniserku. 

Usred optužbi na račun teniserke koji je navodno uništio srećnu porodicu, Kolcov je objavio post:

„Ljubazno molimo, ljudi, ako ste ljudi, da ostavite na miru Arinu Sabalenku, koja nema nikakve veze sa ovim! Ovo je divna osoba i sportista koji ne zaslužuje univerzalni gnjev. Nadamo se razumijevanju!"

Kasnije je na društevnim mrežama napisao:

"Sudbina me spojila sa najljepšom, najnježnijom, brižnom i nevjerovatno mudrom i inteligentnom ženom! Ovo je istina, a ne samo obične riječi. Osjećaj kada si blizu ne može se izraziti riječima! Imam sreće. Volim svoju ludu djevojčicu”, napisao je jedanom prilikom Konstantin na društvenim mrežama.

Tamo se prije dvije godine Arina obratila svom partneru. Konstantinu je proslijedila pitanje, navodno dobijeno od jedne od fanova: „Kada je porodiljsko odsustvo?“ Kolcov je odgovorio jednom riječju: "Uskoro." Nažalost, ovim planovima nije bilo suđeno da se ostvare.

Ni 17 godina razlike u godinama nije spriječilo veliku ljubav. Pojava Kolcova u Sabalenkinom životu pomogla je teniserki da prevaziđe probleme koji su se pojavili na terenu i ponovo dođe do vodeće pozicije na WTA listi. Ona je sada broj dva na svijetu i bila je nosilac broj dva na turniru u Majamiju, koji se zove šesti grend slem. 

Kolcov je odletio na Floridu da podrži svoju voljenu, ali se desila tragedija. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije