Tenis

Lekont: Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi

Lekont: Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi
Foto: Ilustracija | Lekont: Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi

Anri Lekont, nekadašnji francuski teniser, tvrdi da Novak Đoković i dalje ne uživa u tenisu, iako je u posljednje vrijeme počeo da pruža bolje partije.

Đoković je posle turbulentnog početka sezone polako počeo da se vraća u formu i u Rimu je stigao do prvog polufinala, gdje je izgubio od Rafaela Nadala.

Lekont tvrdi da je Novakov problem mentalne prirode i da mu je potrebno vrijeme kako bi povratio osjećaj koji je imao ranije.

"I dalje ne vjerujem da Novak uživa na turu. Rekao bih da je potrebno da vjerujete da možete da se vratite jer, u ovom trenutku, možda to radi da bi se dokazao drugima oko sebe. On je sjajan momak, veliki teniser koji je psihički bio veoma jak, ali mu i dalje treba nešto kako bi se potpuno vratio", rekao je Lekont. 

Nekada peti teniser svijeta uporedio je Srbina sa Rodžerom Federerom i Rafaelom Nadalom, za koje je istakao da su jedinstveni. 

"Nešto se pokvarilo u Novakovoj glavi i on mora da pronađe način da ponovo igra u finalima i osvaja turnire. Ali nisu svi Federer ili Nadal, koji su odmah po povratku na teren trijumfovali na Gren slemovima. To je nerealno", rekao je Lekont.

Đoković i Lekont su veliki prijatelji – 54-godišnjak je često Novakov gost na turnirima i dobro ga poznaje privatno. 

"Najkomplikovanija stvar će mu biti na mentalnom planu. Kada ste bili 'broj 1' i osvojili 12 Gren slemova, pokušati da se vratite na prethodni nivo je veoma teško. Nole mentalno mora da se promijeni skroz i priupita sebe, ili nekoga drugog, šta je potrebno da bi ponovo uživao u igranju tenisa", zaključio je Lekont.

(B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije