Tenis

Mališani polagali nivoe napretka

Mališani polagali nivoe napretka
Mališani polagali nivoe napretka

Polaganje za prve nivoe napretka u mini-tenisu, crveni i zeleni nivo, održano je u subotu u Teniskom klubu Banjaluka, a testirano je 20 mališana.

Nisu svi položili, ali su svi dobili neku nagradu i naljepnicu motivacije.

Projekat mini-tenisa, koji je pokrenuo Teniski savez RS, u potpunosti je implementiran u TK Banjaluka.

"Obavili smo testiranje djece uzrasta od šest do 10 godina u TK Banjaluka po modelu koji smo nazvali 'Nivoi napretka'. Postoji devet nivoa i djeca će za svaki uspješno završen nivo dobiti naljepnicu. Ne nagrađujemo samo njihovu izvedbu teniskih vještina, već i njihove pozitivne stavove i ponašanje, na primjer fer-plej. Tako imamo naljepnice podrške za pravog sportistu", rekao je Dejan Rađenović, koordinator za mini-tenis u TS RS, i dodao: "Ovo je naš pokušaj da promijenimo tradicionalni pristup tenisu, gdje roditelji dovedu dijete, treneri su tu da ih pohvale ili kude, a ovo je malo drugačije. Na poklon djeci dajemo dnevnike u koje lijepimo naljepnice i samim tim roditelji imaju uvid u napredak. Postoje i dnevnici za trenere."

TS RS je pokrenuo projekat mini-tenisa koji ima za cilj omasovljenje i popularizaciju ovog sporta u Srpskoj. Projekat je prilagođen najmlađim teniserima i teniserkama koji rade s mekanim lopticama, malim reketima, na smanjenim terenima i s malim mrežama.

Savez je održao promociju mini-tenisa na trgovima u svim većim gradovima RS i u svim klubovima, a klubovi su dobili rekvizite za rad u mini-tenisu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije