Tenis

Marej: Novaku je potrebna pauza

Marej: Novaku je potrebna pauza
Marej: Novaku je potrebna pauza

Prvi teniser svijeta Endi Marej napisao je u kolumni na BBC-u da je veoma izenađen ranom eliminacijom Novaka Ðokovića sa Australijan opena i savjetovao ga uzme odmor.

Srpski teniser već u drugom kolu u Meburnu završio je pohod na odbranu titule, jučerašnjim porazom od 117. igrača svijeta Denisa Istomina iz Uzbekistana 7:6, (10:8), 5:7, 2:6, 7:6 (7:5), 6:4.

"Naravno da smo svi iznenađeni ispadnjem Ðokovića. Igrao je finale US Opena, prethodno je eliminisan u trećem kolu Vimbldona i osvojio Rolan Garos. Gledajući te rezultate, svaki teniser bi ih prihvatio, ali kada postavite visoke standarde, Novak je vjerovatno razočaran. Međutim, posljednjih 18 mjeseci bio je fenomenalan", napisao je Marej.

Marej smatra da je Ðokoviću neophodna pauza i da je normalno da u karijeri u određenom trenutku dođe do pada.

"Teško je da ostaneš u visokom intezitetu poslije svake nedjelje, zato su pojedinci stalno u vrhu godinama. Isti momci posljednju deceniju igraju vrhunski tenis i prave nevjerovatne stvari. Kada se jednom desi neuspjeh, svi su šokirani i iznenađeni, ali mislim da mnogi moraju da imaju razumijevanja za to. Znamo koliko je teško da se zadrži isti nivo igara", zaključio je Britanac.

Marej je ispadanjem Ðokovića favorit za prvi trofej u Melburnu, a danas se plasirao u osminu finala pobjedom nad Amerikancem Semom Kverijem 6:4, 6:2, 6:4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije