Tenis

Mari: Posljednji meč u Majamiju

Mari: Posljednji meč u Majamiju
Foto: Tanjug/AP | Mari: Posljednji meč u Majamiju

Poraz od Tomasa Mahača jako teško je pao Endiju Mariju.

Britanac po svemu sudeći igra poslednjih nekoliko meseci u karijeri, a od Mahača je izgubio sa 5:7, 7:5, 7:6 (5) u šesnaestini finala.

Poslije meča, Endi je rekao da mu je ovo bio poslednji susret koji je odigrao u Majamiju, koji je proteklih godina bio i njegova česta baza.

"Gledam ka kraju. Nisam pričao o svim mečevima koje sam igrao... Samo o tome da je ovo poslednji meč koji sam igrao ovde, što je tužno jer volim ovo mesto. Proveo sam veliki deo svoje karijere ovde i želeo sam da na kraju sve potraje malo duže. Ovaj turnir je za mene posebno važan, i nekako je emotivniji bio rastanak danas nego što bi to bilo na nekom drugom terenu. Sada gledam da sve završim, da dam najbolje od sebe u ovih nekoliko meseci i potom budem sa svojom porodicom", rekao je Mari.

Rekao je da je grad na Floridi njegov drugi dom.

"Majami je bio posebno mjesto za moju karijeru. To mi je bio teniski dom, stvarno. Ovdje sam se mnogo pripremao i radio, volim ovaj grad", dodao je teniser iz Danblejna.

Prvi put još od Mastersa u Kanadi prošlog ljeta uspjeo je da važe dvije pobjede.

"Bilo je pozitvno, ima nekih dobrih znakova u mojoj igri, definitivno se vidi napredak na nekoliko posljednjih turnira. Nije savršeno, ali imajući u vidu sve i da sam pobjeđivao, te da sam pritisnuo Tomasa danas, moram da budem ponosan. Izuzetno teško je to uraditi sa poblemima koje sam imao", zaključio je Mari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije