Tenis

Marin Čilić, uz dosta nervoze, u osmini finala

Marin Čilić, uz dosta nervoze, u osmini finala
Marin Čilić, uz dosta nervoze, u osmini finala

NJUJORK - Marin Čilić je bio u krajnje nezahvalnoj poziciji u meču trećeg kola US Opena. Kazahstanac Mihail Kukuškin servirao je za 2:0 u setovima i činilo se kako je branilac titule na izlaznim vratima iz "Flushing Meadowsa".

Međutim, Čilić se pribrao, okrenuo na 2:1 u setovima pa opet spasavao stvar u petom. Na kraju je izborio osminu finala pobijedivši u pet setova - 6:7 (5), 7:6 (1), 6:3, 6:7 (3), 6:1.

"Bilo je jako teško igrati protiv njega, udarao je ravno i čvrsto s osnovne crte. Početak nije bio dobar, nisam dobro servirao i nisam se dobro osjećao. Izgubio sam set i morao se izvlačiti u drugom, ali znao sam da će se meč okrenuti na moju stranu", rekao je Čilić nakon meča za Eurosport.

"Kako je meč odmicao od trećeg seta dalje, dobivao sam sve više samopouzdanja, ali uvijek je zeznuto igrati u takvim situacijama. Mihail je igrao dobro, ja sam nastojao ne previše usmjeravati lopticu u njega. Mentalno je bilo teško. Kako dalje? Pokušat ću biti smireniji", dodao je.

Čilić će se sresti s pobjednikom meča između 27. nosioca, Francuza Žeremija Šardija, te sedmopostavljenog Španca Davida Ferera, koji igraju kasnije večeras.

(NN/24sata.hr)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije