Tenis

Mladi Fric u prvom finalu, čeka ga Nišikori

Mladi Fric u prvom finalu, čeka ga Nišikori
Mladi Fric u prvom finalu, čeka ga Nišikori

Mladi Tejlor Fric nastavlja sa sjajnim partijama na turniru iz Serije 250 u Memfisu, pošto je u polufinalu savladao Ričardasa Berankisa sa 2:6, 6:3, 6:4.

Fric ima 18 godina i tri mjeseca i prvi je američki tinejdžer u ATP finalu još od Rodikovog finala u Montrealu 2002. godine.

“Ovo je najbolji osećaj na svijetu, ludo je. Uzbuđen sam što sam došao do ovog nivao i što sam dokazao sebi da pripadam ovde“, rekao je mladi Amerikanac.

Prije ove nedjelje momak iz Kalifornije bio je 145. na svijetu, prije godinu dana bio je na 935. mjestu, a sada je na pragu Top 100. Ako želi da postane prvi tinejdžer sa titulom od 2008. godine i Marina Čilića, moraće da pobijedi trostrukog uzastopnog šampiona Keija Nišikorija.

Japanac je u polufinalu bio bolji od još jednog domaćeg takmičara Sema Kverija sa 3:6, 6:3, 6:3. Sada Nišikori ima skor 86-24 u odlučujućim setovima tokom karijere i boriće se za 11. trofej u svom 16. finalu.

“Tejlor i ja smo često zajedno trenirali u Kaliforniji. Nikada nismo igrali meč, ali znam da ima sjajan servis i pomalo liči na Kverija. Moraću dobro da spremim taktiku“, kaže Nišikori.

(N.N/B92)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije