Tenis

Na terenu Nole i sestre Vilijams

Na terenu Nole i sestre Vilijams
Na terenu Nole i sestre Vilijams

Prvi teniser svijeta Novak Đoković, Rodžer Federer, Marin Čilić, Endi Mari, Jelena Janković, sestre Venus i Serene Vilijams, i to na suprotnim stranama terena, samo su neki od asova koje ćemo danas gledati na Vimbldonu.

Đoković (prvi nosilac) će u četvrtom kolu igrati sa Kevinom Andersonom iz Južne Afrike (14), kojeg je pobijedio četiri puta u pet mečeva.

"Anderson je izuzetno dobar na travnatoj podlozi. Visoko je rangiran na ATP listi. Moraću da odigram na najvišem nivou", rekao je Nole.

Danas će na teren i njegov sunarodnik Viktor Troicki (22), koji će drugi put igrati četvrto kolo londonskog grend slema. Do duela sa Vašekom Pospišilom (Kanada) došao je pobjedom nad Dastinom Braunom, koji je u centar pažnje došao trijumfom nad Rafaelom Nadalom.

Hrvat Marin Čilić (9), koji je u pet setova elimisao Džona Iznera, igraće sa Denisom Kudlom iz SAD, dok će rival Švajcarcu Rodžeru Federeru (2) biti Španac Roberto Bautista Agut (20).

Australijanac Nik Kirjos (26) ističe da će biti teško igrati sa Francuzom Rišarom Gaskeom (21), ali i da vjeruje da može da osvoji turnir.

"Mogu da osvojim Vimbldon. Ako budem igrao adekvatnim stilom i ako budem servirao dobro, mogu da dođem veoma blizu titule. Nikoga se ne bojim. Mislim da igram bolje nego prošle godine i, bez obzira na to s kim igram, uvijek isto pristupam meču", rekao je Kirjos.

Hrvat Ivo Karlović (23) igraće sa Britancem Endijem Marijem, ali najavu njegovog narednog meča zasjenila je sporna situacija iz meča sa Žo-Vilfridom Congom, kojeg je savladao rezultatom 7:6 (3), 4:6, 7:6 (2), 7:6 (9). U taj-brejku četvrtog seta, pri rezultatu 7:6 za Francuza, na servisu je bio Karlović, koji je brzo izašao na mrežu. Uslijedio je pasing šot dijagonalom, kada je Ivo lopticu zahvatio donjim dijelom rama, a onda je gornjim "pogurao" preko mreže. Karlović smatra da nije uradio ništa pogrešno.

"Znao sam, ali to je bio jedan pokret, a ako je jedan pokret, onda je dozvoljeno", rekao je Karlović, a prenio B92.

Na konstataciju da se na snimku ne čini da je u pitanju jedan udarac, odgovorio je da se tako čini, jer je usporeni snimak, dok Conga nije o tome mnogo želio da govori na konferenciji za medije:

"Razgovarati o tome poslije sat-dva ili četiri nema smisla, rezultat se neće promijeniti. Nisam pogledao tu situaciju, ne zanima me, sada je prekasno. Sudijski je posao da to vide. Ako oni ne mogu vidjeti, ja tu ništa ne mogu da uradim. Čak i da sam vidio, ništa ne mogu da kažem, tako da..."

Ponedjeljak na vimbldonskoj travi donosi i duel sestara Vilijams. Serena u pobjedama vodi 14:11, a posljednji meč koji su igrale u Montrealu prošle godine dobila je Venus 6:7 (2), 6:2, 6:3. Srpkinja Jelena Janković (23) će igrati sa Poljakinjom Agnješkom Radvanskom (13), ali još se priča o njenoj pobjedi nad prošlogodišnjom šampionkom Petrom Kvitovom (3:6, 7:5, 6:4).

AF

Centralni teren (od 14 časova)

Serena Vilijams (SAD, 1) - Venus Vilijams (SAD, 16)

Ivo Karlović (Hrv, 23) - Endi Mari (VBr, 3)

Roberto Bautista Agut (Špa, 20) - Rodžer Federer (Šva, 2)

Teren br. 1 (od 14 časova)

Marija Šarapova (Rus, 4) - Zarina Dijaz (Kaz)

Stan Vavrinka (Šva, 4) - David Gofan (Bel, 16)

Novak Đoković (Srb, 1) - Kevin Anderson (JAR, 14)

Tužna Petra

Petra Kvitova nije krila razočarenje porazom od Jelene Janković.

"Veoma sam tužna jer neću igrati u drugoj nedjelji Vimbldona. Trebaće mi nekliko dana, a možda i nedjelja da se oporavim. Ali šta je tu je, to je tenis i ja sam samo čovjek, ne robot", rekla je prošlogodišnja šampionka

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije