Tenis

Nadal: Novakov poraz je slučajnost

Nadal: Novakov poraz je slučajnost
Nadal: Novakov poraz je slučajnost

Šokirao je Denis Istomin sve u Melburnu pobjedom protiv Novaka Đokovića u pet setova. Dok se vode analize oko toga u kakvoj je krizi srpski teniser i šta treba da promijeni u timu Rafael Nadal na sve to gleda na drugi način.

Španac je uvjeren da je u pitanju samo jedan meč i da će Novak da se vrati u formu vrlo brzo.

- Ono što je Novak uradio u Melburnu je nevjerovatno. Šest pobjeda, šest puta je podizao pehar. Dugi niz godina je dolazio do polufinala, finala i titula, tako da je ovo normalno. Nije moguće da svaki put bude u istoj situaciji, zar ne? Prije nedelju-dvije je bio najbolji u Dohi, tako da je poraz samo slučajnost - poručio je Rafa.

Španski as se osvrnuo na igru 117. igrača svijeta protiv srpskog igrača.

- Svi imaju šansu da izgube kada izađu na teren. Mi smo sportisti i svjesni smo da možeš da dobiješ ili ne kada si na terenu. Svi imaju želju da vas pobjede, svi igraju dobro na grend slemovima. Denis je igrao dobro, kombinacija njegovog sjajnog meča i Novakovog ne baš dobrog izdanja je presudila. Kada se tako nešto dogodi onda si u nevolji. Svašta može da se dogodi i baš to je sada bio slučaj - zaključio je Nadal koji će u trećem kolu igrati protiv Aleksandra Zvereva (Njemačka).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije