Tenis

Njemica ima top u rukama

Njemica ima top u rukama
Njemica ima top u rukama

Njemica Sabine Lisicki ispisala je nove stranice istorije ženskog tenisa, pošto je protiv Ane Ivanović na turniru u Stenfordu odservirala najbrži servis ikada. Servirala je 210,8 kilometra na čas u duelu sa Srpkinjom koja je postala prva teniserka sa 40. pobjeda ove sezone.

Ivanovićeva je uspjela da vrati lopticu na najbrži servis ikada, ali je njen ritern završio u autu.

"Ako ništa, bar sam oborila rekord po brzini servisa na WTA turnirima" poručila je Lisicki.

Među 10 najbržih servisa je još jedan Sabine Lisicki i to onaj sa turnira iz Stenforda 2011. kada je servirala 201,2 kilometra na čas. I Ivanovićeva se našla na toj listi, a drži deveto mjesto sa servisom od 201 km/h koliko se servirala na Rolan Garosu 2007. Ivanovićeva je u prvom kolu turnira u Stenfordu juče savladala Lisicki sa 7:6 (2), 6:1. Lošije je startovala, gubila je sa 1:3, ali je uspjela da preokrete i postane prva teniserka u 2014. sa 40. pobjeda na WTA turnirima (ima i 10 poraza). Ovo je treći put da stiže do 40 pobjeda. Prvi put je to učinila 2007. kada je godinu završila sa 51 trijumfom, a 40. put se radovala u avgustu, te 2013. kada je njena posljednja pobjeda u godini bila 40.

"Bio je ovo zaista dobar meč. Imala sam padove u prvom setu, a Sabine je igrala veoma dobro i veoma dobro je servirala. Pokušavala sam da pronađem svoj ritam u tom setu, ali u drugom setu sam bolje vraćala loptice na njen servis. Bio je težak žreb za obe i srećna sam što sam pobedila", istakla je Ivanovićeva. Ona će u drugom kolu turnira u SAD igrati sa Karol Žao, teniserkom rođenom u Kini, koja nastupa pod zastavom Kanade. Ostali rezultati prvog kola: Karol Žao (Kanada) - Janina Vikmajer (Belgija) 6:2, 1:0 (predaja), Monika Puig (Portoriko) - Karla Suarez Navaro (Španija, 7) 6:3, 7:5, Danijela Hantuhova (Slovačka) - Paula Ormaečea (Argentina) 6:3, 6:4, Garbin Muguruza (Španija) - Dominika Cibulkova (Slovačka, 6) 6:2, 4:6, 6:2, Venus Vilijams (SAD) - Paula Kania (Poljska) 6:3, 6:2.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije