Tenis

Nole: Navijam za Serenu

Nole: Navijam za Serenu
Nole: Navijam za Serenu

Srpski teniser Novak Đoković rekao je pred početak US opena da navija za Serenu Vilijams, koja u Njujorku juri kalendarski grend slem.

Vilijamsova u ovom trenutku u svom posjedu ima titule s posljednja četiri greng slema, pa su mnogi taj uspjeh nazvali "Serena slem", pošto je to uspjela dva puta tokom karijere. Američka teniserka sada ima šansu da osvoji kalendarski grend slem i postane prva kojoj je to pošlo za rukom od Štefi Graf 1988. godine. U slučaju da uspije, Serena će se takođe izjednačiti s Grafovom po broju grend slem titula, pošto će obje imati po 22, a ispred će biti samo Margaret Kort, koja ima 24.

"Naravno da me intrigira da vidim da li će Serena uspeti. Već sam joj poželeo sreću, navijam da uspe, ona je velika šampionka", rekao je Đoković.

Na pitanje da li će se ikada naći u istoj poziciji, najbolji teniser svijeta je odgovorio:

"Bio sam blizu kalendarskog grend slema. To mi daje nadu i veru da jednog dana mogu i da dođem do njega. Očigledno je da u svaki grend slem ulazim sa željom da ga osvojim. Ne mogu da predvidim da li će se to desiti, ali mogu da kažem da ću dati sve od sebe."

Nole je dodao kako vjeruje da Rodžer Federer igra najbolji tenis u svojoj karijeri, kao i da Rafael Nadal ima šanse na US openu.

"Nisam iznenađen što Rodžer igra tako dobro. Mislim da možda igra najbolji tenis u svojoj karijeri. U odličnoj formi je, agresivan, oduzima vreme svojim rivalima, a to radi najbolje. Često izlazi na mrežu, ne daje vam ritam. Uslovi u Sinsinatiju su mu pomogli da to postigne", naglasio je Đoković i dodao:

"Mislim da Rafa može da osvoji US open ove godine. Federer je bio u sličnoj situaciji 2013. godine. Rafa ne igra najbolje, ali mu se već tako nešto desilo i vratio se i imao jednu od svojih najboljih sezona 2013. Mnogo ulaže u svoju igru i možda zato njegovo telo trpi više. On je jedan od najvrednijih tenisera na svetu, siguran sam da je motivisan i zato ne mogu da ga otpišem."

Što se tiče njegove igre, Novak vjeruje da je na pravom putu, iako je u drugom dijelu sezone na tvrdoj podlozi igrao dva finala, ali nije osvojio nijednu titulu.

"Odigrao sam veliki broj mečeva pred Njujork, mislim 14, pošto sam igrao i dubl. Mislim da sam spreman za US open. Samopouzdanje je tu, iako sam izgubio dva finala od Endija i Rodžera. U oba slučaja njih dvojica su bili bolji igrači na terenu. Nadao sam se da ću dosad doći do svoje najbolje igre i mislim da sam to postigao", zaključio je Đoković, koji pohod na US open započinje sutra (20.30) duelom s Brazilcem Žoaom Souzom.

Zvijezda "Dječjeg dana"

Novak Đoković bio je glavna zvezda "Dječjeg dana", koji se tradicionalno održava na terenu "Artur Eš" pred početak US opena. Novak je sve posjetioce oduševio svojim đuskanjem i posebnom koreografijom koju je osmislio s američkim fitnes trenerom Šonom Tompsonom. Srpski teniser se odlično zabavio, a što je najvažnije, djeca su uživala u druženju s njim. Pored Novaka, na terenu su se, između ostalih, našli i najbolja teniserka svijeta Serena Vilijams i Rodžer Federer.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije