Tenis

Nole: Otac me nije terao u tenis

Nole: Otac me nije terao u tenis
Nole: Otac me nije terao u tenis

Novak Đoković, najbolji teniser svijeta, otkrio je da ga otac nikada nije tjerao da se bavi tenisom. Srpski teniser gostovao je na radiju u Milanu i tom prilikom rekao da je pročitao knjigu Andrea Agasija.

Nekadašnji američki teniser je u svojoj autobiografiji priznao da se drogirao, ali i da je imao teške trenutke s ocem, koji ga je tjerao da se bavi tenisom. Đoković je istakao da je tenis bio njegov izbor i da je srećan što je izabrao da se bavi sportom koji najviše voli.

"Pročitao sam Agasijevu knjigu. Dobro je napisana. Lepo je videti da je Agasi bio iskren. Govorio je o svemu, ali je meni kao sportisti bilo i žao jer je uzimao stvari koje su nedozvoljene u našem sportu. Ali, to je na kraju krajeva njegov izbor, a u knjizi je napisao i da je imao mnogo problema s ocem. To nije lako. Njega je otac terao da igra tenis. Ja sam imao sreće jer mene otac nikada nije terao kada sam bio mali. Dao mi je mogućnost izbora, uvek me je podržavao i kada sam odlučio da se bavim tenisom i rekao mu da hoću da budem najbolji na svetu, rekao mi je: 'Ok, sada moraš da preuzmeš odgovornost za ono što si rekao.' Svi ljudi prave izbor u životu. Moj je bio da igram tenis, preuzeo sam odgovornost i volim ovaj život, daje mi mnogo zadovoljstva", rekao je Đoković.

Novak je u nedjeljnom finalu mastersa u Rimu savladao Rodžera Federera i tako osvojio već petu titulu u 2015. godini. Najbolji svjetski teniser ponovio je i ko mu je bio idol dok je odrastao.

"Kada sam bio mali moj najveći idol je bio Pit Sampras, ne toliko zbog igre, koliko zbog mogućnosti da se koncentriše u najtežim situacijama. Zbog toga je uvijek bio najbolji na svetu", zaključio je Đoković, koji je na sajmu u Milanu predstavio novi DJOKOlife koncept, proizvode bez glutena i laktoze. (Agencije)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije