Tenis

Nole je mašina

Nole je mašina
Nole je mašina

Tim Henman, bivši britanski teniser, rekao je da je pitanje vremena kada će Novaka Đokovića proglasiti jednim od najboljih igrača svih vremena.

"Đoković je mašina. To se vidi u načinu na koji udara lopticu s osnovne linije, kako agresivno igra i kako to čini sa malim brojem neiznuđenih grešaka. Tu su i njegovo kretanje i spremnost, a nikad nisam vidio bolju sposobnost da odbranu pretvori u napad", rekao je Henman, bivši britanski broj 1, za ESPN.

Srpski teniser je osvojio 52 titule, ove sezone je osvojio četiri pehara i to na Australijen openu, prvom grend slemu sezone, te na mastersima u Indijan Velsu, Majamiju i Monte Karlu. Trijumfom u Monaku postao je prvi teniser s osvojena prva tri mastersa. On smatra da će Nole biti svrstan u istu kategoriju kao Rodžer Federer i Rafael Nadal, koje je mnogo puta pobjeđivao (sa Federerom ima skor 18-20, a sa Nadalom 20-23).

"To je sada igra brojeva. Nadal je osvojio 14 grend slem titula, Federer 17. Đoković je osvojio osam, ali će u bliskoj budućnosti taj broj da se popne na 11, 12, 13, a možda i više. Kada to učini, biće jedan od najboljih u istoriji", naglasio je Henman.

Nakon pobjede Đokovića nad Nadalom u Monte Karlu, sve više se priča da je Nole najbliži osvajanju Rolan Garosa, jedinog grend slema na kojem nije slavio i prekidu dominacije Rafaela Nadala. Španac je u Parizu slavio devet puta, a posljednji put je poražen 2009. Sada bi mu konce mogao pomrsiti prvi teniser svijeta.

Zbog njegove forme mnogi smatraju da bi Novak mogao da postane prvi teniser koji je osvojio sva četiri grend slema u sezoni nakon 1969. godine kada je to pošlo za rukom Rodu Lejveru.

"U teoriji, to je moguće. Novak se čini veoma jakim u ovom trenutku, ali ne vjerujem da će se to desiti. Mnogo toga je protiv njega jer je pobijediti sedam mečeva na tri dobijena seta dovoljno teško, ali to uraditi četiri puta u jednoj godini i ostati zdrav je veoma, veoma teško. Đoković nikad nije osvojio Rolan Garos i to je i dalje njegov najveći izazov. Teško je pogledati Nadalovu prošlost i vidjeti njegove rekorde na Rolan Garosu", istakao je Henman.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije