Tenis

Nole na Marija

Nole na Marija
Nole na Marija

Prvi teniser svijeta Novak Đoković igraće u srijedu sa Endijem Marijem za plasman u polufinale US opena. Biće to Noletovo osmo uzastopno četvrtfinale u Njujorku, a 22. u nizu na grend slemovima.

Đoković (prvi nosilac) u međusobnim duelima vodi 12:8. Ove godine su se sastali jednom i to na mastersu u Majamiju kada je Srbin slavio sa 7:5, 6:3.

"Svi znamo Endijev kvalitet, osvojio je Vimbldon, US open, Olimpijske igre... Iza sebe ima mnogo uspeha i iskustva, zna kako se igra na centralnom terenu ovde, tu je igrao neke odlične mečeve, savladao me 2012. Moraću da igram najbolje što mogu da bih pobedio", rekao je Đoković uoči duela sa velikim rivalom i prijateljem, a prenio B92.

Mari (8) je nekoliko mjeseci pauzirao zbog operacije leđa i od tada igra promjenljivo, međutim, šampion iz 2011. ne dozvoljava da ga to zavara.

"Bez obzira na to, mislim da će biti potpuno spreman i da će igrati na visokom nivou u velikom meču. To očekujem od njega", dodao je Đoković.

Dobru igru očekuje i Mari, koji je upisao prvi trijumf nad 10. igračem poslije 14 mjeseci. Savladao je u ponedjeljak u četvrtom kolu Fracuza Žo-Vilfrida Congu (9) sa 7:5, 7:5, 6:4.

"Mislim da nisam daleko od svog najboljeg tenisa. Samo me tri meča i devet setova dijeli od osvajanja grend slema", rekao je Mari.

Nole je do duela sa Britancem stigao pobjedom nad Nijemcem Filipom Kolšrajberom (22) od 6:1, 7:5, 6:4.

"Filip je imao set loptu u drugom setu i to je bio jedan od ključnih trenutaka. Da je osvojio set, bili bismo izjednačeni. Nije bilo lako, Filip je težak protivnik", dodao je Đoković.

Bjeloruskinja Viktorija Azarenka (16) prekinula je uspješni niz Srpkinje Aleksandre Krunić, koja je odličnim igrama iz kvalfikacija stigla do četvrtog kola. Dobar nastup je imala i protiv Azarenke, ali iskusnija protivnica je slavila nakon preokreta 4:6, 6:4, 6:4.

"Dragi navijači i prijatelji, hvala vam na neverovatnoj podršci i porukama. Žao mi je što nisam uspela. Mešaju se razočarenje i ponos, ali vi i američka publika ste moji pobednici. Počastvovana sam zbog pažnje, nadam se da ste uživali u meču, čestitam i Viki. Zaslužila je pobedu i želim joj sreću. Ovaj US open će uvek imati najveće mesto u mom srcu", napisla je Krunićeva na društvenim mrežama.

Teniserka, koja je do sada jednom igrala na grend slemu, i to 2013. kada je nastupila u prvom kolu US opena, dodala je:

"Posle ovog turnira, naučila sam da više volim sebe, zrelija sam u nekim situacijama na terenu, znam da dobijam sjajnu podršku sa tribina, ali sam naučila da bodrim i samu sebe, jer sam umela da budem negativna prema onome što radim. Sada sam tolerantnija prema sebi."

Azarenka je istakla da nije dovoljno poznavala protivnicu.

"Bila sam malo iznenađena. Sitna je, a udara tako žestoko lopticu pri forhendu", dodala je Azarenka, koja će igrati sa Ekatarinom Makarovom.

Krunićeva je oduševila i legendarnu Martinu Navratilovu.

"Sviđa mi se Krunićeva, kakvo otkriće, kakva sportistkinja. Bila sam razočarana zbog poraza Petre Kvitove, ali sada vidim da to i nije tako veliko iznenađenje, Krunićeva razbija", napisla je Navratilova na Twitteru.

Ostali rezultati, 4. kola: Teniseri: Kei Nišikori (Jap, 10) - Miloš Raonić (Kan, 5) 4:6, 7:6 (4), 6:7 (6), 7:5, 6:4, Stanislas Vavrinka (Šva, 3) - Tomi Robredo (Špa, 16) 7:5, 4:6, 7:6 (7), 6:2. Teniserke: Flavija Peneta (Ita, 11) - Kejsi Delakva (Aus, 29) 7:5, 6:2, Serena Vilijams (SAD, 1) - Kaja Kanepi (Est) 6:3, 6:3, Ekaterina Makarova (Rus, 17) - Eženi Bušar (Kan, 7) 7:6 (2), 6:4.

Hajdi na tribinama

Manekenka Hajdi Klum i njen dečko Vito Šnabel bili su u centru pažnje fotoreportera tokom meče na njujorškom "Artur Eš" stadionu. Oni su gledali mečeve Azarenke i Krunićeve, te Nišikorija i Raonića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije