Tenis

Nole spreman za revanš

Nole spreman za revanš
Nole spreman za revanš

Prvi teniser svijeta Novak Đoković spreman je za revanš Stanislasu Vavrinki za prošlogodišnji poraz u četvrtfinalu Australijen opena.

Sutra će se sastati u polufinalu (ne prije 9.30).

Đoković (prvi nosilac) je Vavrinku (4) pobijedio 16 puta u 19 mečeva. Iako se taj meč ne ubraja u statistiku na stranici Asocijacije teniskih profesionalaca, jedan novinar je podsjetio Đokovića da je sa Vavrinkom prvi put u Melburnu igrao u kvalifikacijama 2005. i pobijedio.

"Da li ste sigurni? Iskreno, ne sjećam se tog meča. Spomenuću mu taj meč kada ga vidim", rekao je Đoković, a nakon niza pohvala na račun današnjeg rivala dodao: "Sten igra sa samopouzdanjem, osvajao je turnir i radujem se izazovu. Spreman sam za borbu."

Vavrinka je istakao da ne osjeća pritisak da mora da odbrani titulu, te da će biti spreman za meč i da će uživati u duelu.

Četvrti put u finale Australijen opena plasirao se Endi Mari (6), koji je juče pobijedio Čeha Tomaša Berdiha (7) sa 6:7 (6), 6:0, 6:3, 7:5.

"Sjajno je biti u finalu. Veoma sam zadovoljan igrom", rekao je Britanac.

Marija Šarapova (2) je u ruskom polufinalu pobijedila Ekatarinu Makarovu (10) rezultatom 6:3, 6:2, a Serena Vilijams (1) u američkom Medison Kiz sa 7:6 (5), 6:2.

"Presudilo je iskustvo. Uzbuđena sam što sam ponovo u finalu Australijen opena, jer nisam došla sa velikim očekivanjima. Poslije Vimbldona sam odlučila da se opustim. Želim titulu, ali to nije pitanje života ili smrti, mogu da se opustim", izjavila je Vilijamsova, osvajačica 18 grend slem titula.

Ona je posljednju, petu, titulu u Melburnu osvojila 2010, a poslije toga je jednom zastavljena u četvrtfinalu i dva puta u četvrtom kolu. Sa druge strane, Šarapova će se boriti za drugi trofej na Australijen openu. Nakon polufinala je istakla da je ponosna što je u finalu. Bez finala dubla ostao je Hrvat Ivan Dodig. Njega i Brazilca Marsela Mela (4) savladali su Francuzi Pjer Uže Erber i Nikola Mau sa 6:4, 6:7 (5), 7:6 (5).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije