Tenis

Novak Đoković: Očekivao sam borbu

Novak Đoković: Očekivao sam borbu
Novak Đoković: Očekivao sam borbu

Prvi teniser svijeta Novak Đoković pobijedio je Endija Marija u polufinalu mastersa u Indijan Velsu lakše nego što je očekivao.

Srbin (prvi nosilac) je u subotu naveče slavio rezultatom 6:2, 6:3 protiv veoma lošeg Marija (4).

"Mari nije bio na svom nivou. Pravio je mnogo neiznuđenih grešaka i procenat ubačenog prvog servisa bio mu je izuzetno nizak. Očekivao sam borbu jer je to uvek slučaj kada igram s njim, ali u ovom meču nije uspeo da pruži igru kakvu je želeo. Počeo sam dobro. U oba seta sam na početku dolazio do ključnih brejkova, pa je on morao da 'juri' rezultat", rekao je Đoković, a prenio njegov sajt.

Nole je imao manje dvostrukih grešaka od Britanca (2-4), više direktnih poena (15-7) i manje neiznuđenih grešaka (27-29).

"Očito je da nisam dobro počeo nijedan set, a to otežava stvari, naročito protiv najboljih. Novak mi nije dao besplatne poene na početku, a ja sam previše griješio. On nije uopšte griješio, zaista rijetko ima loš dan u posljednje vrijeme", rekao je Mari i dodao:

"Sredinom oba seta počinjao sam da igram malo bolje, malo sam mu otežao, ali ne dovoljno da to bude ozbiljniji izazov. Nisam se osjećao tromo, on jednostavno nije griješio, a i ja sam servirao mnogo lošije nego u prethodnom dijelu turnira, to je bila osnovna razlika."

Federer je u subotu bio bolji od Kanađanina Miloša Raonića (6) i slavio sa 7:5, 6:4.

U finalu dubla Kanađanin Vašek Pospišil i Amerikanac Džek Sok (8) su pobijedili Italijane Simonea Bolelija i Fabija Fonjinija sa 6:4, 6:7 (3), 10-7. Titulu u dublu na WTA turniru osvojile su Švajcarkinja Martina Hingis i Indijka Sanija Mirza (1) pošto su savladale Ruskinje Ekatarinu Makarovu i Elenu Vesninu (2) sa 6:3, 6:4. Sinoć je bio na programu finale singla između Srpkinje Jelene Janković i Rumunke Simone Halep. Jankovićeva je u polufinalu pobijedila Njemicu Sabine Lisicki sa 3:6, 6:3, 6:1, a Halepovoj je Amerikanka Serena Vilijams meč predala zbog povrede koljena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije