Tenis

Novak Đoković: Stefan donio novu energiju

Novak Đoković: Stefan donio novu energiju
Novak Đoković: Stefan donio novu energiju

Od kada sam postao otac, nisam izgubio mnogo mečeva. Stefan je doneo novu dimenziju mojoj energiji, kao i radost u životu koju pokušavam da donesem na teniski teren, rekao je Novak Đoković, prvi teniser svijeta.

Nole je gostovao u emisiji bivšeg tenisera Matsa Vilandera, a evo šta je odgovorio na neka pitanja koja su objavljena prije emitovanja emisije. Osim očinstva, koje je Đokoviću donijelo najljepša osjećanja, pozitivnu energiju mu donosi i nastup za reprezentaciju Srbije. Nole se sa saigračima plasirao u četvrtfinale Dejvis kupa, a pobjedom nad Hrvatskom (5:0) izborili su duel sa Argentinom.

"Igrao sam Dejvis kup. Bilo je uspešno za moju zemlju i dobio sam dosta energije... To u stvari budi najbolje emocije u nama", rekao je Đoković.

Koliko Novaku znači Dejvis kup, govori i fotografija sa bivšim i sadašnjim srpskim reprezentativcima Jankom Tipsarevićem, Viktorom Troickim, Nenadom Zimonjićem, Dušanom Vemićem, Dušanom Lajovićem, Filipom Krajinovićem, koju je objavio na društvenim mrežama u komentar:

"U svetu postoji jedno carstvo... Himna Dejvis kup tima. Svi na okupu! Dejvis kup tim Srbije u Majamiju."

Nole je objavio i sliku sa gitarom sa snimanja za kompaniju UNIQLO, uz komentar da je prisutne "malo zabavljao na snimanju".

Neizostavno pitanje je bilo i ono o Rolan Garosu, jedinom grend slem turniru koji nije osvojio. Deset puta je igrao u Parizu. Dva puta je igrao finale - 2014. godine i 2012, i oba puta je poražen od Rafaela Nadala.

"Duga sezona je pred nama. Ovo je tek početak. Teško je reći šta će doneti grend slem u Parizu, ali je to svakako jedan od najvažnijih mojih ciljeva", istakao je Đoković.

On je osvojio 50 titula u karijeri, dvije ove sezone, a nakon Australijen opena i Indijan Velsa, do trijumfa će pokušati da dođe u Majamiju, gdje u nedjelju započinje odbranu titule.

Igrači koji nisu nosioci već su počeli takmičenje u Majamiju. Bh. teniser Damir Džumhur je u srijedu naveče u prvom kolu, u duelu kvalifikanata, poražen od Australijanca Džejmsa Dakvorta rezultatom 3:6, 6:3, 3:6. Srbin Krajinović se plasirao u drugo kolo pošto mu je sunarodnik Lajović predao meč. Duel je prekinut pri rezultatu 2:6, 7:6 (5), 4:2 za Krajinovića, koji će igrati sa Francuzom Gaelom Monfisom (17. nosilac).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije