Tenis

"Novak i Endi će se vratiti na vrhunski nivo"

"Novak i Endi će se vratiti na vrhunski nivo"
Foto: Ilustracija | "Novak i Endi će se vratiti na vrhunski nivo"

Nekadašnji trener Rodžera Federera Pol Anakon uvjeren je da će Novak Đoković i Endi Marej dostići njegovog bivšeg igrača i Rafaela Nadala naredne sezone.

Britanac i Srbin su godinu počeli kao prvi i drugi na ATP listi, ali će je završiti izvan top 10, pošto nisu igrali od četvrtfinala Vimbldona.

Đoković je pauzu napravio zbog povrede lakta, a Mari zbog problema sa kukom.

Njihovo odsustvo u potpunosti su iskoristili Federer i Nadal, koji su zajedno osvojili 13 titula, uključujući i sva četiri Gren slema.

"Mislim da će se Đoković i Marej vratiti na vrhunki nivo. Ne znam koliko su sada fizički spremni i u kakvom stanju će biti na početku sezone... Ali kada počnu godinu sa turnirom koji se igra na tri dobijena seta, pogotovo za njih koji neće imati lakih poena, moraće da rade naporno. Treba da se koncentrišu na fizičku pripremu tokom prvih turnira", ocijenio je Anakon i dodao:

"Oni su veliki igrači, a to je nešto što ne može da se izgubi. Ako budu zdravi, nema razloga da se ne misli da će dostići nivo Federera i Nadala."

Đoković će se takmičenju vratiti u Dohi, a Marej u Brizbejnu.

Naredne sezone očekuje se i povratak Stana Vavrinke, Keija Nišikorija i Miloša Raonića, koji su takođe propustili završnicu ove.

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije