Tenis

Novak prvi favorit na AO

Novak prvi favorit na AO
Novak prvi favorit na AO

Srpski teniser Novak Đoković glavni je kandidat za osvajanje titule na Australijen openu prema kvotama kladionice "Ladbrokes".

Prvi teniser svijeta je četvorostruki šampion grend slema koji se igra u Melburnu (2008, 2011, 2012, 2013), a kvota da će titulu osvojiti i ove godine iznosi dva.

Prema "Ladbrokesu", njegov najveći protivnik je Švajcarac Rodžer Federer, na kojeg je kvota šest, a slijede Britanac Endi Mari (osam) i Španac Rafael Nadal (devet). Prošlogodišnji šampion Švajcarac Stanislas Vavrinka je peti favorit, a kvota na njegov trijumf iznosi 15, baš kao i na pobjedu japanskog tenisera Keija Nišikorija. Među top 10 favorita su i Bugarin Grigor Dimitrov (kvota 21), Čeh Tomaš Berdih (41), Kanađanin Miloš Raonić (51), te Argentinac Huan Martin del Potro i Nik Kirios iz Australije (po 67).

Australijen open, prvi grend slem turnir u sezoni, počeće 19. januara u Melburnu. Teniseri se ozbiljno pripremaju za prvi veliki turnir u 2015, među njima je i Nole, ali pored tenisa on se bavi i humanitarnim radom. Tako je danas pozvao navijače da se pridruže interesantnoj akciji.

"Pridružite mi se u sjajnom humanitarnom projektu ‪#‎reallyforgood. Potrebno je da postavite fotografiju ili video svog najboljeg teniskog udarca koristeći hashtag #rallyforgood i da tagujete svoje prijatelje. Za svaki udarac ANZ Australia (banka) će donirati dva dolara Tennis Care inicijativi. Moj #NoleFam, uključite se!", napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije