Tenis

Novakovu sliku čuva u spavaćoj sobi, divi se rušenju Federera

Novakovu sliku čuva u spavaćoj sobi, divi se rušenju Federera
Foto: Twitter / Printscreen | Novakovu sliku čuva u spavaćoj sobi, divi se rušenju Federera

​Novak Đoković će oko 02.00 sata u noći između ponedjeljka i utorka odigrati meč protiv 16 godina mlađeg Italijana Luke Nardija, koji je trenutno 123. teniser svijeta.

Nardi je u žrijeb upao kao "srećni gubitnik", čak je i bio slobodan u prvom kolu, jer je upao umjesto nosioca Tomasa Martina Ečeverija, a onda je u drugom prošao dalje i napravio iznenađenje pobjedom nad Džidženg Džangom iz Kine sa 2:1, pa je zakazao vjerovatno meč svoje karijere protiv svog idola.

Ovo će biti prvi međusobni meč koji će Đoković i Nardi imati, a nema sumnje da će mladom Italijanu ovo biti poseban meč, jer igra protiv čovjeka čiji poster čuva u svojoj spavaćoj sobi, što dovoljno govori kakvo mišljenje ima o najboljem teniseru svijeta.

"Mislim da je ovo jedno od najboljih iskustava koje čovek poput mene može da osjeti, naročito za nekog mladog poput mene. Imam njegov poster u svojoj sobi, pa možete da shvatite. Možete samo da zamislite koliko će ovo biti uzbudljivo za mene. Sigurno da će biti sjajno iskustvo" poručio je Nardi za sajt ATP-a u najavi meča, koji je otkrio i da je gledao nebrojeno mečeva Đokovića tokom karijere, a posebno je izdvojio finale Vimbldona 2019. godine protiv Rodžera Federera, kada je spasio dvije meč lopte i došao do pobjede u jednom od najboljih mečeva svih vremena.

Italijan je ushićeno govorio o Srbinu.

"Sviđa mi se kako se kreće na terenu. Veoma je dinamičan i elastičan. Volim njegov mentalitet, da uvijek bude čvrst i da pokušava da bude fokusiran i ne dozvoli protivniku da vidi kako se osjeća ili šta misli. To je veoma lijepa stvar."

Nardi je kao mlad bio veoma stidljiv, pa je u njegovom lokalnom klubu gdje je počeo da trenira sa njim morala da bude i njegova majka, kako bi mu davala samopouzdanje. U tenis se zaljubio pošto je u lokalnom klubu trenirao njegov stariji brat Nikolo.

"Kada pomislim gdje sam počeo, u malom teniskom klubu gdje sam bio veoma stidljiv na terenu. Moja mama je morala da bude blizu mreže, jer mi je bilo potrebno da bude tu, morao sam da imam nekoga ko mi daje samopouzdanje. A sada igram ovdje na stadionu kao što je ovaj, pred ovakvom publikom, protiv tenisera broj 1 na svijetu, sigurno je to nešto veliko za mene."

Njegov brat nije ostao u tenisu, rekreativno igra odbojku, dok je njegova sestra Julija bila plivačica.

Nardi važi za jednog od predstavnika nove generacije italijanskog tenisa, koju predvodi Janik Siner, aktualni šampion Australijan opena, koji i na Indijan Velsu igra sjajno.

Tu su takođe i Lorenco Museti, Lorenco Sonego, Mateo Arnaldi, Flavio Koboli, Lućijano Darderi.

Novak je nesumnjivo ogroman favorit, kladionice gotovo da ne daju šansu Italijanu, jer je kvota na Đokovića 1.02, a na Italijana čak 14, prenosi "Telegraf".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije