Tenis

Osnovcima knjige od Noleta

Osnovcima knjige od Noleta
Osnovcima knjige od Noleta

Fondacija "Novak Đoković" objavila je da će povodom 23. aprila, Svjetskog dana knjige, donirati više od 600 novih knjiga osnovnim školama u Ljigu, Kniću, Raški, Kraljevu, Merošini i Vladičinom Hanu, koje će u najskorijem periodu biti uručene đacima i profesorima.

Ovo je početak kampanje prikupljanja vrijednih naslova za popunu školskih i predškolskih biblioteka širom Srbije, s ciljem da se podigne svijest o značaju knjiga za djecu, ali i da se probudi i poveća interesovanje za čitanje, prenijela je pres-služba najboljeg srpskog tenisera.

"Imajući u vidu zastarelost i nedostatak literature u školama koje se nalaze u socijalno ugroženim opštinama u Srbiji, cilj akcije je da poboljšamo uslove obrazovanja tako što ćemo da obogatimo školske biblioteke modernom literaturom i pružimo deci raznovrnost aktuelnih naslova kojima bismo ih zainteresovali za čitanje", rekla je Jelena Ristić, izvršni direktor Fondacije "Novak Đoković".

Izdavačke kuće "Kreativni centar" i "Evro-Giunti" prepoznale su značaj akcije i pomogle su da se obezbijede popularni naslovi kao što su "Hari Poter", "Hajduci", "Prijatelji", "Čarobnjak iz Oza", "Tri musketara", "Školski atlasi", kao i mnoge druge knjige za najmlađe.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije