Tenis

Otac Novaka Đokovića u kritičnom stanju

Otac Novaka Đokovića u kritičnom stanju
Otac Novaka Đokovića u kritičnom stanju

BEOGRAD - Otac najbolje rangiranog srpskog tenisera Novaka Đokovića, Srđan Đoković, nalazi se već nedjelju dana u Urgentnom centru zbog sepse.

Zdravlje Srđana Đokovića je kritično, a ljekari su ustanovili da u krvi ima bakteriju stafilokok, kao i probleme sa plućima i kičmom, prenosi danas dnevnik "Blic".

Stručnjaci su mu otkrili i akutni respiratorni distres, zbog čega ima otok na plućima, a dalji tok liječenja neizvesno je prognozirati.  

Srpski teniser Novak Đoković u nedjelju je iz Pariza, gdje nastupa na turniru Masters serije, došao u Beograd da posjeti oca u bolnici.

Novakov otac je smješten na odjeljenju "Šok B" Urgentnog centra Srbije.

MONDO: Srđan Đoković stabilno

Otac Novaka Đokovića jeste u bolnici, ali nije u kritičnom stanju i nema sepsu, objavio je portal MONDO.

Otac najboljeg srpskog tenisera primljen je prošlog utorka u Urgentni centar zbog, kako se tada mislilo, problema sa kičmom.

Ustanovljeno je da ima bakteriju stafilokok, ali je poslije dva dana primanja terapije, dakle već u četvrtak, prema ljekarima bio dobro i stabilno.

Iz Kliničkog centra za MONDO demantovali su medijske napise da Srđan ima sepsu, i da mu je život ugrožen.

"Gospodin Đoković je doveden zbog bolova u leđima i nogama. Po završenoj dijagnostici određena je terapija, on se mnogo bolje oseća i lekari su zadovoljni tokom lečenja i njegovim oporavkom", izjavio je za MONDO portparol Kliničkog centra Drago Jovanović.

Apel medijima porodice Đoković

Pravni zastupnik porodice Đoković pozvao je danas medije u Srbiji da se uzdrže od bilo kakvog pisanja i komentarisanja zdravstvenog stanja oca Novaka Đokovića, Srđana.

U saopštenju Advokatske kancelarije Draganić upućen je apel medijima da o toj temi ne pišu u ovom trenutku, "veoma osjetljivom i važnom za njega lično, i za čitavu njegovu porodicu".

Ocjenjuje se i da je dnevni list “Blic“, neovlašćenim objavljivanjem informacije o zdravstvenom stanju Đokovića, počinio veoma tešku povredu njegovih ličnih prava i prava njegove porodice.

"Na ovaj način najgrublje su povređena prava na privatni život i privatnost, koja ulaze u najuže polje zaštite prava svakog čoveka. Iznošenje i pronošenje informacija o zdravstvenom stanju bez izričite saglasnosti porodice, predstavlja zloupotrebu i najgrublje kršenje Zakona o javnom informisanju i osnovnih postulata novinarske etike", zaključuje se u saopštenju koje je potpisao advokat Goran Draganić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije