Tenis

Otvoren teniski turnir "Doboj Open 2017"

Otvoren teniski turnir "Doboj Open 2017"
Otvoren teniski turnir "Doboj Open 2017"

Međunarodni muški ITF Futures turnir u tenisu čiji je nagradni fond 15.000 dolara i na kojem će nastupiti 32 takmičara otvorila je večeras u Doboju Jasmina Davidović, ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske.

Davidovićeva je, govoreći o značaju sporta, istakla da resorno ministarstvo godinama podržava održavanje ovog turnira koji je svrstan u manifestacije od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

"Ministarstvo podržava ovakve manifestacije jer promoviše sport i motiviše mlade ljude da se okrenu sportu", rekla je Davidovićeva.

Ona je istakla da je Doboj multikulturalna zajednica i grad mladih i sporta, te odala priznanje dobojskom teniskom klubu na entuzijazmu da budu obnovljeni teniski tereni nakon katastrofalne poplave 2014. godine.

Na turniru "Doboj open 2017", koji će trajati do 28. maja, nastupiće 32 tenisera, od kojih 20 na osnovu ranga, osam najboljih kvalifikanata, te četiri na poziv organizatora.

Prvi nosilac je Crnogorac Ljubomir Čelebić trenutno 449. na ATP listi, a na turniru, osim takmičara iz zemalja regiona, učestvuju i oni iz Australije, Argentine, Meksika, Brazila i SAD.

Finalni mečevi u dubl konkurenciji biće odigrani u subotu, 27. maja, a u singlu u nedjelju, 28. maja.

Pobjedniku turnira pripašće nagrada od oko 2.200 dolara i 18 ATP bodova.

Glavni pokrovitelji turnira su Vlada Republike Srpske i grad Doboj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije