Tenis

Ovog vikenda Međunarodni miting "Banjaluka open 2017"

Ovog vikenda Međunarodni miting "Banjaluka open 2017"
Ovog vikenda Međunarodni miting "Banjaluka open 2017"

Oko 370 plivača iz 40 klubova u subotu i nedjelju pokušaće na Gradskom bazenu u Banjaluci da ostvari što bolji rezultat na Međunarodnom mitingu "Banjaluka open 2017".

Najavljen je dolazak plivača iz Srbije, Kanade, Letonije, Italije, Slovenije, Hrvatske, Makedonije i BiH. Među njima su osvajači medalja i finalisti najznačajnijih međunarodnih plivačkih takmičenja, poput najboljih plivača reprezentacije Srbije Velimira Stjepanovića, Čabe Silađija i Ivana Lenđera.

"Ova godina je značajna jer Plivački klub Olimp, koji je organizator mitinga, proslavlja 15. rođendan, a sve je u znaku jubileja, jer je ovo i deseto po redu takmičenje. 'Banjaluka open' je postao brend grada, ali i brend plivanja, a rekordi i rezultati koji su tokom ovih 10 godina ostvareni na njemu nam daju za pravo da budemo ponosni", kazao je Željko Panić, v.d. predsjednika PK Olimp.

Plivački miting "Banjaluka open 2017" nalazi se u kalendarima Evropske plivačke federacije (LEN) i Svjetske plivačke federacije (FINA), i jedan je od najjačih plivačkih mitinga u regionu, a osim takmičarskog, ima i kvalifikacioni karakter, jer plivači na njemu mogu da isplivaju norme za Svjetsko prvenstvo ove godine u Budimpešti, kao i za Olimpijske igre mladih.

Prvi put organizovan je direktan TV prenos (subotnji program), koji je obezbijedio glavni medijski pokrovitelj Radiotelevizija Republike Srpske, a podršku organizaciji mitinga pružili su Milorad Dodik, predsjednik RS, Ministarstvo porodice, omladine i sporta RS, Gradska uprava na čelu sa gradonačelnikom Igorom Radojičićem, dok je generalni sponzor kompanija "M:tel".

"Miting je strateški važan za Banjaluku, slijedi renesansu sporta u našem gradu", kazao je Milan Grubor, šef Kabineta gradonačelnika Banjaluke.

Takmičarski program počinje u subotu od devet časova kvalifikacionim trkama, finalne su od 17, a satnica je ista i u nedjelju. Promoter mitinga su plivači PK Olimp Nikola Bjelajac i Adi Mešetović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije