Tenis

Pariz: Novak brani titulu i tron ATP liste

Pariz: Novak brani titulu i tron ATP liste
Pariz: Novak brani titulu i tron ATP liste

U Parizu danas počinje posljednji masters turnir sezone za tenisere.

Titulu brani prvi teniser svijeta Novak Đoković koji je kao prvi nosilac slobodan u prvom kolu.

Srpski teniser Novak Đoković slobodan je u prvom kolu Masters turnira u Parizu, a u drugom će igrati sa boljim iz meča Filip Kolšrajber – Eduard Rože Vaselan, piše RTRS.

U trećoj rundi Novak bi prema projekciji trebalo da se sastane sa Gaelom Monfisom ili Džonom Iznerom, a ni četvrtfinale ne donosi ništa lakši zadatak – tu će srpskog tenisera najverovatnije čekati Endi Marej ili Grigor Dimitrov.

Projektovani Đokovićev rival u polufinalu trebalo bi da bude David Ferer, ali u tom dijelu žrijeba još se nalaze Nišikori, Conga i Simon.

Drugu polovinu žrijeba predvodi Rodžera Federer, koji će se u drugoj rundi sastati sa pobjednikom duela Šardija i kvalifikanta. Potencijalni Federerovi rivali do polufinala redom su Fonjini (ili Karlović) i Raonić (ili Gaske ili Bautista-Agut).

U polufinalu bi Federer trebalo da igra sa Stanislasom Vavrinkom, a u toj četvrtini žrijeba još igraju Berdih, Lopez i Anderson.

Srbija će u pojedinačnoj konkurenciji imati samo jednog predstavnika u Parizu, pošto Dušan Lajović nije uspio da se plasira u glavni žrijeb. On je u prvom kolu kvalifikacija poražen od Argentinca Federika Delbonisa sa 6:4, 4:6, 1:6.

Federer je u proteklih mjesec dana smanjio razliku u odnosu na Novaka za 1.750 bodova.

Prvi teniser svijeta će na posljednja dva turnira braniti titule (Pariz i London), što znači 2.500 bodova, dok je Švajcarac prošle sezone na istim turnirima osvojio samo 760.

Federer ima šansu da osvoji i dodatnih 225 poena ukoliko dobije oba meča u finalu Dejvis kupa protiv Francuske, a Švajcarska osvoji ovo takmičenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije