Tenis

Pripreme TS BiH za meč Dejvis kupa BiH - Holandija

Pripreme TS BiH za meč Dejvis kupa BiH - Holandija
Pripreme TS BiH za meč Dejvis kupa BiH - Holandija

Vrijeme ističe, a novac potreban za organizaciju meča Dejvis kupa BiH i Holandije još nije obezbijeđen. Potrebno je oko 70.000 KM, a jasnija finansijska situacija trebalo bi da bude poznata do kraja sedmice, rekao je Senad Hadižmešić, direktor Teniskog saveza BiH.

Duel Druge grupe Evroafričke zone Dejvis kupa biće igran od 7. do 9. aprila u Zenici.

"Potrebno je oko 70.000 KM, ali prioritet je da obezbijedimo 30.000 KM za iznajmljivanje dvorane i podlogu, čije postavljanje treba da počne sljedeće sedmice. Slali smo molbe bh. institucijama za pomoć, ali još nema odgovora. Zasad je sve na usmenim kontaktima, tako da ćemo vidjeti do kraja sedmice kakav je odaziv. Kontaktirali smo i neke sponzore i donatore, koji bi željeli da pomognu, neki su prepoznati važnost meča i spremni su da pomognu koliko mogu. Teška je situacija, ali pokušavamo da ugasimo požar", rekao je Hadžimešić.

On je podsjetio da savezi imaju problema zbog nesistematskog finansiranja i da je svaki meč velika borba da se obezbijede uslovi za održavanje.

"Još nismo izmirili sve obaveze prema dvorani od prošlog meča, ali 90 odsto stvari od prošlog duela smo uspjeli da riješimo. Ovo je Prva grupa, veći je broj uposlenika, troškovi ITF sudija su veći, sve je na višem nivou i to košta", istakao je Hadžimešić.

Dobra strana Dejvis kup priče je reprezentacija, koja prvi put igra u Prvoj grupi i igra veoma dobro. Poljska je pobijeđena 5:0, a bh. teniseri spremni dočekuju i duel s Holanđanima, koje bi trebalo da predvodi Robin Hase, 48. teniser svijeta. Za bh. tim će igrati Damir Džumhur, Mirza Bašić, Tomislav Brkić i Nerman Fatić, koji su nastupili i u prvom kolu, a na priprema će biti i Darko Bojanović. BiH će i ovaj put biti bez selektora Amera Delića, koji u SAD ima obaveze, a do 28. marta će biti poznato ko će ga mijenjati. Opcija je da to kao i u prethodnom meču bude neko od igrača.

Ekipa Holandije u Zenicu treba da stigne 2. aprila, dan kasnije je okupljanje bh. reprezentacije, a borba za plasman u baraž Svjetske grupe počeće 7. aprila.

"Očekujem interesantan i otvoren meč, a nadam se i da će navijači prepoznati značaj duela i da će doći da podrže naš tim", rekao Hadžimešić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije