Tenis

Saslušanja zbog ulaznica

Saslušanja zbog ulaznica
Saslušanja zbog ulaznica

Predrag Petronijević, predsjednik Teniskog saveza zapadne Srbije, saslušan je juče u policiji zbog mogućih malverzacija sa ulaznicama za Dejvis kup meč Srbija - Hrvatska.

U Teniskom savezu Srbije (TSS) tvrde da je sve regularno.

Petronijević je potvrdio agenciji Tanjug da je dao izjavu u policiji, ali nije želio da govori o optužbama da je malo ulaznica bilo na raspolaganju navijačima za duel u Kraljevu, gdje dvorana ima 2.967 mjesta.

Velika prašina podignuta je nakon što su ulaznice rasprodate za 13 minuta i veliki broj ljudi, koji su skoro cijelu noć stajali u redu, ostali su praznih ruku. Reagovao je i prvi teniser svijeta Novak Đoković.

"Razočaran sam. Da karte nestanu posle 13 minuta je nemoguće. U stvari, moguće je ako pustite samo 50 kompleta u slobodnu prodaju, a pritom na internet sajtu, gde je pisalo da će, takođe, moći da se kupe, ni ne budu puštene. Ispalo je da je sve rasprodato, a prodaja nije ni počela. Jasno je da je neko učinio krivičnu radnju i neko za to mora da odgovara", izjavio je Đoković u nedjelju za "Blic".

Toplica Spasojević, predsjednik Upravnog odbora TSS, za RTS je rekao da je sve regularno:

"Malverzacija nije bilo! Sve je bilo transparentno. Nakon prosleđivanja karata Hrvatskom teniskom savezu (HTS), domaćinima i sponzorima, ostalo je 300 kompleta karata. U petak je u prodaju pušteno 107, a preostale će biti puštene pred meč, kako se, inače, i radi".

Nešto kasnije iz TSS je stiglo saopštenje u kojem, između ostalog, stoji da je "prošle nedjelje stavljen u prodaju manji dio karata, a da će ove nedjelje biti pušteno 450 karata (150 kompleta)". Takođe, navedeno je da je zbog tehničko-organizacionih i bezbjednosnih razloga kapacitet hale manji, te da je ako se uzmu u obzir i obaveze u raspodjeli karata prema Međunarodnoj teniskoj federaciji, njenim sponzorima, hrvatskoj reprezentaciji, sponzorima TSS i gradu Kraljevu, broj karata koji može da bude pušten u prodaju manji od interesovanja.

"TSS je sa Teniskim savezom zapadne Srbije učinio sve da se što više izađe u susret velikoj potražnji, pa je prodaja i distribucija karata odlukom UO povjerena domaćinu, s obzirom na činjenicu da će većina gledalaca biti iz Kraljeva i okoline. Nikakvih malverzacija prema našim saznanjima nije bilo", stoji u saopštenju TSS.

Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih poslova Srbije, rekao je da će biti saslušani svi koji su imali veze s organizacijom i prodajom karata.

Meč prvog kola Svjetske grupe Srbija - Hrvatska igraće se od 6. do 8. marta.

Krajan: Srbija favorit

Željko Krajan, selektor Hrvatske, rekao je da je Srbija favorit, te potvrdio da neće igrati Marin Čilić, koji se nije oporavio od povrede.

"Nismo došli da izgubimo, ali teško je pobjeći od činjenice da su Srbi favoriti. Hendikepirani smo bez Čilića, Ive Karlovića i Ivana Dodiga, tako da bi sve osim pobjede Srbije bilo nerealno", rekao je Krajan za Tanjug.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije