Tenis

Soderling: Novak je favorit na RG

Soderling: Novak je favorit na RG
Soderling: Novak je favorit na RG

Robin Soderling, jedini čovjek koji je uspio da pobijedi Rafaela Nadala na Rolan Garosu, kaže da Španac poslije mnogo godina nije favorit u Parizu.

Švedski teniser, koji se povukao zbog bolesti, kaže da je ove godine favorit Novak Đoković, prenosi B92.

Soderling je otišao i korak dalje rekavši da bi volio da Nadal izgubi ove godine kako bi svi prestali da ga pitaju za taj meč u kojem je pobijedio Nadala na Rolan Garosu.

“Ove godine, prvi put poslije mnogo godina, Rafa nije favorit za osvajanje Rolan Garosa. Novak je. Biće naravno teško pobijediti Rafu na Rolan Garosu, na tri dobijena seta na šljaci, to je mnogo teže nego na dva dobijena. Ali, ja ne bih bio iznenađen ukoliko se to dogodi“, rekao je Soderling, jedini teniser koji je pobijedio Nadala na Rolan Garosu.

“To više govori o Rafi nego o meni. To se neće ponoviti ni za 100 godina. Lijepo je što sam ja jedini, ali me svi pitaju samo za taj meč. Ja sam ponosan na mnoge druge stvari koje sam ostvario u karijeri. Bio sam u Top5, igrao sam dva puta finale Gren slema. Ponosniji sam na finale 2010. godine u Parizu nego na godinu prije toga, jer sam imao veliki broj poena koji sam morao da branim. Možda je zbog toga bolje da Rafa izgubi ponovo, onda će svi prestati da me pitaju o tom meču. Taj meč je postao legenda, neki čak misle da sam ja jedini koji ga je pobijedio na teniskom meču, drugi misle da je bilo u finalu, neki čak misle i da je bilo na Vimbldonu“, dodao je Šveđanin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije