Tenis

Štefkovoj dupla kruna

Štefkovoj dupla kruna
Štefkovoj dupla kruna

Češka teniserka Barbora Štefkova osvojila je duplu krunu na ITF turniru "Sberbank Banjaluka Ladies Open 2014", koji je igran prvi put u organizaciji Teniskog kluba Banjaluka.

Štefkova (peti nosilac) je danas u finalu pobijedila Rumunku Dajanu Negreanu (3) rezultatom 6:2, 6:2, a za trijumf na 10.000 dolara vrijednom turniru nagrađena je sa 12 WTA bodova i 1.400 dolara.

"Srećna sam. Ovo je treći turnir u nizu koji osvajam i odlično se osjećam. Organizacija je odlična, klub je veoma lijep i sve je bilo dobro proteklih dana", rekla je Štefkova, pobjednica prvog ženskog ITF turnira koji je igran u Banjaluci.

Zadovoljna nastupom u gradu na Vrbasu bila je i Negreanuova.

"Barbora je igrala veoma dobro i srećna sam, iako sam izgubila meč za titulu. Bila je ovo veoma dobra sedmica za mene. Nisam očekivala da ću se plasirati u finale. Prošle sedmice sam povrijedila zglob na ITF turniru u Sarajevu i morala sam da predam meč prvog kola, a u Banjaluku sam došla zato što sam bila u Bosni i Hercegovini", izjavila je rumunska teniserka, koja je igrala dva finala u Banjaluci.

Interesantno je da su i Štefkova i Nefreanuova do finala došle nakon što su im protivnice u polufinalu u subotu predale mečeve. Štefkovoj je Elenor Din iz Velike Britanije predala meč zbog povrede ruke, a u trenutku prekida bilo je 5:1 za Čehinju. Čileanka Andrea Koč-Benvenuto zbog stomačnih tegoba nije ni izašla na teren TK Banjaluka pa je Rumunka dobila dodatno vrijeme za pripremu za finale.

Bez borbe je završen i finalni duel u konkurenciji parova. Štefkova i njena sunarodnica Gabrijela Pantukova (3) slavile su pošto su Anita Husarić iz Bosne i Hercegovine i Negreanuova (4) predale meč zbog povrede Husarićeve.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije