Tenis

Stotine obožavatelja dočekalo Marina Čilića u Međugorju

Stotine obožavatelja dočekalo Marina Čilića u Međugorju
Stotine obožavatelja dočekalo Marina Čilića u Međugorju

MOSTAR - Najbolji hrvatski teniser Marin Čilić, koji je protekle sedmice osvojio naslov pobjednika US Opena, u utorak poslijepodne stigao je u rodno Međugorje, gdje ga je s oduševljenjem dočekalo više stotina osoba.

 Čilića su prvo na Graničnom prijelazu Bijača dočekali članovi Moto kluba Brotnjo, nakon čega su se svi zajedno uputili u Međugorje, gdje se večeras sprema velika fešta u čast osvajaču posljednjeg ovogodišnjeg Grand Slam turnira

 Čilić se kroz Međugorje provezao u oldtajmeru bez krova, mahajući okupljenom mnoštvu a zaustavio se ispred crkve svetoga Jakova, gdje su ga dočekali predsjedavajući Vijeća ministara BiH Vjekolsav Bevanda te fra Marinko Šakota, ali i brojni domaći i strani novinari.

Čilić se nakon dočeka uputio u crkvu na svetu misu na kojoj su prisustvovali brojni vjernici, ali i pripadnici političkog i javnog života Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Na misu je došla i predsjednička kandidatkinja HDZ-a Kolinda Grabar-Kitarović, koja je tokom dana posjetila Čilićev porodični dom u Međugorju.

Prema protoklu, Čilić će se u 20 sati uputiti u Sportsko-rekreacijski centar Čorkov Dolac, gdje će se u 20 sati obratiti nazočnima, nakon čega slijedi koncert  na kojem će nastupiti brojne muzičke  zvijezde iz Hercegovine i Hrvatske. Organizatori su pripremili i iznenađenje koje još uvijek kriju od javnosti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije