Tenis

Teniske nade zajedno trenirale

Teniske nade zajedno trenirale
Teniske nade zajedno trenirale

Zajednički treninzi tenisera i teniserki do 12 godina, koji su održani u subotu i nedjelju na sportskim terenima u Banjaluci, samo su dio Sporazuma o saradnji, koji su prošle godine potpisali Teniski savez Srbije i Teniski savez Republike Srpske.

Dragan Šerer, glavni trener omladinskog programa u Teniskom savezu Srbije, je istakao da je saradnja počela prije nekoliko mjeseci i da je sada nastavljena treniranjem.

"Napravili smo prvi kontakt i to je navažnije, a planiramo i u budućnosti da održavamo zajedničke treninge i igramo međusobne mečeve. I mi treneri razmenjujemo iskustva, što je dobro za našu saradnju, a već za nekoliko dana deca iz RS uzvratiće nam posetu u Beogradu", rekao je Šerer.

Planiramo i u budućnosti da održavamo zajedničke treninge i igramo međusobne mečeve, rekao Šerer

Iz RS postoje neki igrači koji su igrali turnire u Srbiji, a svakako da je nabolja igračica Nikolina Jović, koja je u prethodnih 15 dana igrala dva finala na ETA turniru do 16 godina i ITF-u do 18.

"Drago mi je što Nikolina već postiže odlične rezultate i na turnirima do 16 godina i 18 godina i pokazuje da je velika budućnost pred njom, a radi se o devojčici koja ima tek 14 godina. Nadamo se da će takve dece biti još, ali ono što je nama najvažnije jeste da omasovimo tenis i da saradnja bude obostrano korisna", jasan je Šerer.

Mitja Tanjga, potpredsjednica Stručnog odbora Teniskog saveza RS, je kazala da je prošle godine potpisan Sporazum o saradnji između dva saveza, ali je tek ove ona i nastavljena.

"Dva stručna odbora pokrenula su prve korake upravo ovom akcijom zajedničkih trenera do 12 godina. Sa TS Srbije imamo odličnu saradnju, otvoreni su da nam pomognu u svim vidovima, počev od pozivnica za turnire, stručne pomoći i učešća na raznim seminarima", izjavila je Tanjga.

"Nivo 1"

Proteklog vikenda počeo je i trenerski kurs "Nivo 1", koji će se održavati u pet narednih vikenda. Radi se o trenerskom kursu u saradnji s Fakultetom fizičkog vaspitanja i sporta, predavači osim iz RS dolaze i iz Slovenije, Hrvatske i Srbije. Među njima će biti i nekoliko doktora nauka.

M:tel i TS RS

Kompanija M:tel i Teniski savez RS i ove godine organizuju posjetu ATP turniru Srbija open. Oko 250 dječaka i djevojčica iz RS ovaj turnir posjetiće u petak, 4. maja, kada će biti igrani mečevi četvrtfinala, a tada će imati priliku da se druže s teniserima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije