Tenis

Lajović i Troicki u drugom kolu Rolan Garosa, kraj za Tipsarevića

Lajović i Troicki u drugom kolu Rolan Garosa, kraj za Tipsarevića
Lajović i Troicki u drugom kolu Rolan Garosa, kraj za Tipsarevića

Srpski teniseri Dušan Lajović i Viktor Troicki plasirali su se u drugo Otvorenog prvenstva Francuske, dok je takmičenje u Parizu na startu drugog gren slema sezone završio Janko Tipsarević.

Dušan je je ubjedljivo pobjedio Denisa Kudlu iz SAD, slavivši sa3:0 u setovima (6:4, 6:3, 6:3), za sat i 43 minuta igre. Mladi Srbin je bio ubjedljiv, a u prva dva seta je po jednom oduzeo servis protivniku. U trećem je Amerikanac vodio sa 3:0 u gemovima, ali je Lajović osvojio šest vezanih gemova i prošao u narednu rundu.

Naredni protivnik će mu biti pobjednik duela između dvojice Argentinca Dijega Švarcmana i Gvida Pelje.

Viktor Troicki poslije velike borbe i pet setova plasirao se u drugo kolo. Iako je gubio od Grigora Dimitrova 1-0 i 2-1 ipak je uspio da preokrene meč i na kraju slavi 3:2 u setovima.

Troicki će u drugom kolu igrati protiv Dušana Lajovića koji je u tri seta savladao Amerikanca Denisa Kudlu.

Janko je poražen od Kanađanina Miloša Raonića, koji je poslije dva sata i 10 minuta igre slavio sa  3:0 u setovima (6:3, 6:2, 7:6). Tipsarević nije imao šanse u prva dva seta, kada mu protivnik nije dozvolio nijednu priliku za brejk. Srpski teniser je u trećem igrao bolje, imao je šanse, ali je Raonić ipak bio bolji u taj brejku i došao do pobjede.

Raonić će u drugom kolu Rolan Garosa igrati protiv pobjednika duela između Kazahstanca Mihaila Kukuškina i Adrijana Manarina iz Francuske.

Otvoreni šampionat Francuske igra se za ukupni nagradni fond od 32 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije