Tenis

Tomić: Ne trudim se a zaradio sam milione

Tomić: Ne trudim se a zaradio sam milione
Foto: Ilustracija | Tomić: Ne trudim se a zaradio sam milione

Australijski teniser hrvatskog porijekla Bernard Tomić još jednom je izjavama šokirao tenisku javnost, ali je samo potvrdio već ranije izrečene stavove.

Tomić je u karijeri osvojio "samo" tri ATP titule (Sidnej i dva puta Bogota), ali i pored toga smatra da su njegovi uspjesi "sjajni" kada se zna da se i ne trudi koliko bi trebalo.

"Tokom karijere sam davao 100 odsto sebe, ali je bilo momenata kada sam davao i 30 odsto. Kada sve izbalansirate mislim da sam negdje na oko 50 procenata, a da se zaista nisam trudio i uz to sam postigao sve ovo do sada. Sjajno je ono što sam postigao. Tenis nikada nisam volio, on je za mene posao. Mislim da bi svako želio da učestvuje u profesionalom sportu i da zarađuje milione dolara uz napor od 50, 60 odsto mogućnosti. Mislim da bi svako na to pristao", rekao je Tomić u telefonskom intervjuu za američki "The Seven Network". 

Nekada 17. na ATP listi, koji je u međuvremenu "spao" na 73. mjesto, na Vimbldonu je priznao da nema više motivacije za bavljenje tenisom, a poslije poraza od Miše Zvereva (3:0) je rekao da mu je bilo dosadno na terenu. 

Proizvođač teniskih reketa Hed je zato raskinuo ugovor sa Australijancem, a Tomić se našao i na "udaru" kritike mnogobrojnih tenisera i teniskih stručnjaka. 

"Ne žalim zbog onoga što sam rekao. Možda je zvučalo loše, a Australijanci to ne vole. Ja sam iskrena osoba i govorim ono što mislim. Neki ne vole kada iskazujete emocije na drugačiji način", kazao je Tomić, koji je osvojio 5 miliona dolara od nagrada na turnirima, ali je postao i "rob" svoje karijere. 

"Ja sam u zamci. Moram da igram tenis. Teško mogu da budem superzadovoljan. Jedino ako bih osvojio Gren slem trofej bih možda bio zaista srećan", zaključio je iskreno Tomić. 

(Sportklub.rs)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije