Tenis

Tomislav Brkić kuje planove: Cilj Australijen open

Tomislav Brkić kuje planove: Cilj Australijen open
Foto: Ilustracija | Tomislav Brkić kuje planove: Cilj Australijen open

Bh. teniser Tomislav Brkić, koji ove sedmice igra na ATP čelendžeru "Banjaluka 2017", nada se da će nastaviti sa dobrim igrama i da će zaigrati u kvalifikacijama za Australijen open, prvi grend slem sezone, koji će biti igran u januaru u Melburnu.

Brkić je dva puta igrao kvalifikacije za grend slemove, i to 2015. za Australijen open (igrao drugo kolo) i US open (prvo kolo).

"U posljednje vrijeme igram dosta dobro, sakupio sam dosta bodova i nadam se da ću popraviti plasman kako bih igrao u kvalifikacijama za Australijen open. Kada mi se dodaju posljednji bodovi koje sam osvojio, biću rangiran oko 270. mjesta, a za kvalifikacije u Melburnu bi trebalo da budem oko 240. mjesta. Nadam se da ću uspjeti", rekao je Brkić, koji je na aktuelnoj ATP rang-listi 313.

Dvadesetsedmogodišnji bh. teniser juče nije izašao na teren zbog kiše, a danas bi od 10 časova trebalo da igra na centralnom terenu Teniskog kluba Mladost protiv Italijana Lorenca Đustina (šesti nosilac).

"Protivnik je veoma dobar, favorit je u ovom meču, ali potrudiću se da odigram najbolje što mogu i pobijedim", rekao je Brkić, koji prema rasporedu danas igra i prvo kolo dubla.

On i Srbin Milan Radojković igraće protiv Filipinca Rubena Gonzalesa i Amerikanca Hantera Risa (treći nosioci). Brkić je u dobroj formi. U grad na Vrbasu je došao s titulom sa fjučersa u Trstu, a prethodno je bio uspješan i na fjučersima u Istanbulu (četvrfinale), u Novom Sadu (titula) i u Kornajanu (finale). Nakon Banjaluke igraće u Kazahstanu dva fjučersa i čelendžer.

Što se tiče turnira u Banjaluci, juče nije završen nijedan meč zbog kiše, a tri su prekinuta i biće nastavljena danas, kada je na programu 15 mečeva u singlu i dublu.

Nakon Brkića i Đustina na centralni teren će izaći najbolji junior svijeta Srbin Miomir Kecmanović i Španac Karlos Taberner, a treći meč na istom terenu igraće prvi nosilac Španac Roberto Karbaljes Baena  i Austrijanac Andreas Hajder Maurer.

Dan ranije u drugo kolo su se plasirali Italijan Andrea Arnaboldi i Španac Danijel Himeno-Traver. Himeno-Traver je bio bolji od Čeha Vaclava Šafraneka i slavio sa 6:3, 7:6 (6), a Arnaboldi je savladao Peđu Krstina iz Srbije sa 5:7, 6:1, 6:3. Krstin i njegov sunarodnik Nikola Milojević juče su predali meč prvog kola dubla Marinu i Tomislavu Draganji (2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije