Tenis

Troicki: Beskrajno hvala Noletu

Troicki:  Beskrajno  hvala Noletu
Troicki: Beskrajno hvala Noletu

Srpski teniser Viktor Troicki prošao je težak period tokom suspenzije, neki su ga osuđivali, ali bilo je i pravih prijatelja poput Novaka Đokovića koji su uvijek bili uz njega.

Teških, ali i lijepih trenutaka nekada 12. teniser svijeta prisjetio se u Banjaluci, gdje je prva zvijezda ATP čelendžera "Banjaluka 2014". Godinu dana je bio suspendovan jer je dan kasnije nego što je trebalo dao krv na analizu na doping testu (test je bio negativan) zato što se nije osjećao dobro. Doktorica mu je rekla da može naknadno da da uzorak krvi, ali nije smio.

"Izašao sam jači iz svega. Proradio je inat, imam više želje da dokažem da mogu da budem bolji i da to što mi je učinjeno ne može tek tako da me uništi. A zaista su se trudili da me unište do kraja", rekao je Troicki i dodao:

"Imao sam veliku podršku od kolega, posebno od Noleta. Podržavao me konstantno iako je  imao problema zbog toga. Trenirao sam dosta s njim, bio je uz mene. Zahvalan sam mu beskrajno i to nikad neću zaboraviti. Takođe, Janko (Janko Tipsarević) i Ziki (Nenad Zimonjić) su mi dosta pomagali. Pokazali su da su veliki prijatelji."

Na pitanje kako bi reagovao da sretne tu doktoricu, odgovorio je:

"Ne znam! Videćemo ako je sretnem. Nepravda je u tome što, iako mi je dala pogrešne instrukcije, nije pretrpela nikakve sankcije, radila je svoj posao, a meni je bilo zabranjeno skoro sve u tenisu".

U julu se vratio na teren. Krenuo je praktično od nule i sa 847. mjesta na ATP listi. Od tada je nanizao nekoliko dobrih rezultata, među kojima su titula iz Koma i polufinale iz Kortine, a na oba turnira je igrao kvalifikacije. Sada je u Banjaluci, gdje je 2005. stigao iz kvalifikacija do finala.

"Za Banjaluku me vežu jako lepe uspomene. Ovo je prvi malo veći turnir na kojem sam shvatio da mogu da se borim sa bolje rangiranim igračima od sebe. Kasnije sam sa Noletom ovde igrao egzibicioni meč. Bilo je fenomenalno, ljudi su prijatni, druželjubivi i uvek nas dočekaju lepo. Ovde se osećam kao kod kuće. Takođe, ovde je klopa najjača i to me uvek oduševljava", istakao je srpski teniser.

On bi danas trebalo da izađe na teren u parku "Mladen Stojanović", a rival u prvom kolu biće mu Nikola Mektić iz Hrvatske (osmi nosilac).

"Turnir je sjajan i jedva čekam da zaigram. Mektića poznajem, ali ne znam mnogo o njegovoj igri. Nadam se da ću da pobedim", rekao je Troicki.

Dobar rezultat će mu donijeti pomak sa 238. mjesta na ATP listi.

"Prvi plan za ovu godinu je da se vratim u prvih 100. Osećam se dobro, mislim da igram OK i da ću ispuniti cilj. Za narednu godinu ćemo videti. Ulaskom u top 100 ću moći da igram najjače turnire", naglasio je Troicki.

Banjaluka prije Indije  

Dok Troicki igra u Banjaluci, njegove kolege se pripremaju za duel s Indijom i borbu za ostanak u Svjetskoj grupi Dejvis kupa.

"Izabrao sam da dođem u Banjaluku umesto da idem u Indiju. Imamo mlad tim, nadam se da ćemo pobediti i da ćemo sledeće godine u punom sastavu krenuti na titulu", rekao je Troicki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije