Tenis

Troicki u borbi za 4. kolo

Troicki u borbi za 4. kolo
Troicki u borbi za 4. kolo

Troicki će se u trećem kolu sastati sa Čehom Tomašom Berdihom, a taj meč drugi je na programu Margaret Kort Arene, pa bi taj duel trebalo da počne oko 3.00 po srednjoevropskom vremenu, poslije meča Makarova – Pliškova.

To će biti njihov sedmi duel, a Čeh vodi sa 5:1. Posljednji put sastali su se na turniru u Pekingu 2014. godine, a Berdih je slavio sa 6:3, 6:4.

"Idem rundu po rundu, meč po meč. Imam samopouzdanje, definitivno, posle osvojene titule u Sidneju i zbog dobrih igara do Australijan Opena. osećam se dobro. Sada razmišljam samo o sledećem meču, čeka me Berdih, a on je jedan od najboljih igrača na svetu. Igrali smo dosta puta do sada, sigurno će odigrati dobro i sada. Pokušaću da uživam na terenu. To je još jedan meč, još jedan protivnik, daću sve od sebe i pokušati da pobedim, to je sve što mogu. Biće teško, jer me čeka teniser koji je među deset na svetu", izjavio je Troicki, a prenosi B92.

Novak Đoković rekao je da je oduševljen je igrama Troickog i vjeruje da je on bolji igrač nego ranije.

Nenad Zimonjić i njegov partner u dublu Pakistanac Ajsam Ul Hak Kureši u drugom kolu će igrati sa španskom kombinacijom Pablo Karenom Bustom i Giljermom Garsijom-Lopesom. Taj meč drugi je na programu na terenu broj šest.

Na terenu će se naći i drugi teniser svijeta Švajcarac Rodžer Federer, koji će se na Rod Lejver Areni sastati sa Italijanom Andreasom Sepijem. U dosadašnjih deset duela Sepi je uzeo Federeru samo jedan set.

I Španac Rafael Nadal će na istom terenu odigrati posljednji meč programa protiv Izraelca Dudija Sele, odmah poslije duela Ruskinje Marije Šarapove i Zarine Dijas iz Kazahstana koji počinje u 9.00.

I Šarapova i Nadal jedva su pobijedili u mečevima druge runde, a sada se očekuje da imaju lakši posao, pod uslovom da budu fizički spremni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije