Tenis

US Open: Krajinović lako do drugog kola

US Open: Krajinović lako do drugog kola
US Open: Krajinović lako do drugog kola

Filip Krajinović rekao je da nije očekivao tako laku pobjedu nad Alehandrom Gonsalesom (6:4, 6:0, 6:4) u prvom kolu US opena.

“Znam ga, bio je 70. na svetu i vrlo je dobar igrač, trenirao sam s njim na Bolitijerijevoj akademiji. Ove godine u Eštorilu sam ga dobio u prvom kolu. Sada sam malo sporije krenuo, ali sam se vratio i napravio niz od osam-devet gemova, uz vrlo dobru igru“, dodao je Krajinović.

Bila je to prva Filipova pobeda u glavnom žrijebu nekog od Gren slem turnira.

“Malo sam se stegao na početku trećeg seta, ali veoma sam srećan što sam uspjeo da pobjedim. Znao sam da imam šansu kada sam video da igram sa kvalifikantom – osvojio sam čelendžer i u dobroj sam formi. Igrao sam sa Gofanom na Garosu, Grotom u Australiji, Mauom koji dobro igra na travi na Vimbldonu, ali sada sam iskoristio priliku“, kaže 23-godišnji teniser.

Sledeći Filipov rival biće David Ferer, koji se muči sa ručnim zglobom.

“On je veliki favorit. Iako nije igrao mesec i po dana, kvalitetan je i iskusan teniser. U suštini nemam šta da izgubim, nadam se dobrom meču i trudiću se da pobedim“.

Filip kaže da je prvi trening imao tek u sredu, ali da su to bili jaki treninzi sa Đokovićem, Čilićem, Hasom i Berdihom, tako da je turnir dočekao spreman. Takođe, Krajinović je govorio i o vrućini i vlažnosti vazduha u Njujorku.

“Definitivno nije lako. Ipak, dugo sam živeo na Floridi, naviknut sam na te uslove i ne stvara mi to neki veliki problem“.

 

(NN/b92.net)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije