Tenis

"USA Today": Ðoković u Srbiji izaziva "efekat bitlsmanije"

"USA Today": Ðoković u Srbiji izaziva "efekat bitlsmanije"
"USA Today": Ðoković u Srbiji izaziva "efekat bitlsmanije"

VAŠINGTON - Popularnost prvog tenisera svijeta Novaka Ðokovića u Srbiji daleko nadmašuje onu koju imaju najveće američke sportske zvijezde u SAD, ocijenio je list "USA Today".

Komentator američkog lista Kris Čejs ovaj zaključak je izvukao poslije otvorenog treninga Ðokovića uoči meča Dejvis kupa protiv Hrvatske, koji je u "Hali sportova" u Kraljevu okupio 3.000 ljudi.

Kako je naglasio, Ðoković izaziva "efekat bitlsmanije", gdje god da se pojavi.

"Svaki put kada Ðoković pređe granicu i uđe u Srbiju, nacija jednostavno 'poludi' od oduševljenja. To se mogo videti u srijedu, kada je na hiljade ljudi došlo u halu samo da bi pratilo njegov trening", ističe "USA Today".

"Toma Brejdija vole u Bostonu, ali slabo da ga cijene igdje više. Isto se odnosi na Pejtona Meninga u Indijanapolisu i Denveru", ocijenio je komentator američkog lista popularnost najvećih zvijezda američkog fudbala u SAD.

On je naglasio da ni košarkaši Kobi Brajant i Lebron Džejms nisu bezrezervno voljeni u cijeloj Americi.

"To je možda zbog toga što je SAD tako velika zemlja, da taj prostor prosto ne dozvoljava da se neka ličnost istakne kao voljena figura nacije... možda je jedino Opra Vinfri izuzetak, iako se i njena popularnost smanjila, pošto više nema emisiju", komentariše Čejsi.

Ðoković i Delić otvaraju duel Srbije i Hrvatske

Novak Ðoković i 158. igrač na ATP listi Mate Delić otvoriće duel Srbije i Hrvatske u prvom kolu Svjetske grupe Dejvis kupa, odlučeno je žrijebom u Kraljevu.

Duel Ðokovića i Delića počinje 6. marta od 13 sati, a potom će na teren Viktor Troicki, trenutno 41. igrač svijeta i talentovani Borna Ćorić, 61. na ATP listi.

U subotu od 14 sati na programu je dubl meč između Nenada Zimonjića i Viktora Troickog protiv Franka Škugora i Marina Draganje.

U nedjelju, posljednjeg dana meča od 13 sati sastaju se Ðoković i Ćorić, a potom Troicki i Delić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije