Tenis

Uspješan ATP čelendžer Teniskog kluba Mladost

Uspješan ATP čelendžer Teniskog kluba Mladost
Uspješan ATP čelendžer Teniskog kluba Mladost

Teniski mečevi s ATP čelendžera "Banjaluka 2014" gledani su u više od 100 zemalja zahvaljući prenosu putem interneta.

Live streaming s centralnog terena Teniskog kluba Mladost obezbijedili su kompanija "M:tel" i Teniski savez RS, a slika iz parka "Mladen Stojanović" proteklih dana otišla je u El Salvador, Čile, Australiju, Ujedinjene Arapske Emirate, Portugal, Maleziju, Ekvador, Indiju, Španiju, Njemačku, SAD, Srbiju, Hrvatsku...

"Kompanija 'M:tel' je po tradiciji bila sponzor najvećeg teniskog takmičenja u Banjaluci, a za sve koji nisu bili u prilici da prate mečeve uživo obezbijedila je, zahvaljujući kvalitetnim tehničkim rješenjima, živi prenos putem interneta na sajtovima www.banjaluka-challenger.com i www.tenisrs.org. Dinamični mečevi, zvučna teniska imena, pobjednički setovi, promotivno fotografisanje uz Huawei Ascend P7 i druženje s Viktorom Troickim i sjajna atmosfera obilježili su turnir. Organizatori su dobili samo pohvale, a naša je želja da tako bude i na narednom turniru 2015. godine", istakli su iz "M:tela".

Pohvale su svakodnevno stizale do Milana Radakovića, direktora turnira, koji je istakao da je zadovoljan nakon 13. banjalučkog čelendžera.

"Prezadovoljni smo, a kako i ne bismo bili kada smo u polufinalu imali prva tri nosioca i Troickog. To je odlično i to mišljenje dijeli i supervizor Stefan Kretoa. Rijetko se desi da najbolje rangirani igrači dođu u završnicu. Viktor je napravio odličan posao. Zahvaljujući tituli i osvajanju 100 ATP bodova napredovao je na ATP rang-listi sa 238. mjesta na 170, a zbog toga je i došao u Banjaluku", rekao je Radaković.

Zahvaljujući čelendžeru, Banjaluka se nalazi na teniskoj mapi svijeta, a Radaković vjeruje da će tako biti i narednih godina.

"Planovi su da zadržimo ovaj nivo turnira, jer je naš čelendžer jedan od najjačih turnira u regionu. Ima malo turnira koji traju ovoliko godina. Nadam se da će nas prijatelji podržavati i dalje i da ćemo uspjeti da organizujemo turnir i 2015. godine", rekao je direktor.

On je istakao da turnir ne bi bilo moguće organizovati bez pokrovitelja i sponzora. I ove godine pokrovitelji su bili Milorad Dodik, predsjednik RS, Ministarsvo za porodicu, omladinu i sport Vlade RS i grad Banjaluka. Generalni sponzori su bile kompanije "Lanako" i "M:tel", a tu su sponzori: UniCredit banka, Sberbanka, Nova banka...

64.000

evra (+ hospitaliti) nagradni fond turnira

Dosadašnji pobjednici

Tomas Berend i Verner Ešauer (2002. - finale nije igrano zbog kiše), Mario Radić (2003), Juri Šukin (2004), Vasilis Mazarakis (2005); Marko Mirneg (2006), Konstantinos Ekonomidis (2007), Ilija Bozoljac (2008), Danijel Himeno Traver (2009), Marsel Ilhan (2010), Blaž Kavčić (2011), Viktor Hanesku (2012), Aljaž Bedene (2013), Viktor Troicki (2014).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije