Tenis

Vilander: Ne brinite za Noleta jer ni on nije zabrinut

Vilander: Ne brinite za Noleta jer ni on nije zabrinut
Foto: Tanjug/AP | Vilander: Ne brinite za Noleta jer ni on nije zabrinut

Nekadašnjeg najboljeg tenisera svijeta Matsa Vilandera ne brine forma u kojoj se nalazi Novak Đoković.

Prvi reket svijeta je godinu počeo porazom u Melburnu u polufinalu, kada mu je Janik Siner naneo prvi poraz na Australijan Openu od 2018. Uslijedio je još jedan neuspjeh u duelima sa Italijanima. Luka Nardi ga je eliminisao u trećem kolu Indijan Velsa, nakon čega je Đoković odustao i od učešća na turniru u Majamiju. Šveđanin smatra da ga poraz od Nardija nije previše poremetio.

"Novaka nije briga kada izgubi na manjim turnirima. Volio bi da pobijedi u svakom meču ali vjerujem da nekad ovih dana ode na putovanje samo da testira sebe. ‘Kako sam trenirao kod kuće?‘ ili gdje god da je trenirao", rekao je Vilander koji sportsku penziju provodi kao analitičar i dodaje da je jasno šta je Novakov cilj:

"I onda ode na turnir i igra sa profesionalcima, najboljim teniserima na svijetu. Kada prođe rundu, dvije ili tri ili koji god da je rezultat shvati: ‘Ok, dovoljno sam blizu. Ne moram da budem bolji u ovom trenutku. Otvoreno prvenstvo u Francuskoj je za dva mjeseca i tada moram da igram svoj najbolji tenis. Za Rolan Garos i Vimbldon‘ i potom samo gura i nada se kada su Olimpijske igre u pitanju".

Ranije je kaže, brinuo oko toga koliko često Đoković pobjeđuje, ali ne i sada.

"Nisam zabrinut. Uvek sam brinuo oko toga što Novak previše pobjeđuje i mislim da je posljednjih godina razlog što je osvojio toliko grend slemove u tome što nije pobjeđivao toliko na Turu. Jednostavno, svjež je", smatra Vilander koji u podlozi u Kaliforniji pronalazi uzrok poraza:

"Podloga mu nije odgovarala. Spor odskok loptice koji je i visok. Voli brže terene".

Odbacuje mogućnost da ga godine sustižu.

"Postoji mnogo dobrih tenisera koji se ne brinu kada je Đoković u pitanju u pogledu fizičke spreme. Jedino kada se igra u pet setova, tada postaju i oni zabrinuti. Novak to zna. Ne bih brinuo za njega i siguran sam da ni on nije zabrinut", navodi Vilander za Eursport prenosi B92.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije