Tenis

Zekić prvi nosilac ITF fjučersa u Brčkom

Zekić prvi nosilac ITF fjučersa u Brčkom
Zekić prvi nosilac ITF fjučersa u Brčkom

Srpski teniser Miljan Zekić, 218. igrač sa ATP rangliste, prvi je nosilac ITF fjučersa "Brčko open 2017", čiji glavni turnir počinje danas u 10 časova.

Prvi nosilac je trebalo da bude Francuz Maksim Amu, ali je zbog povrede otkazao nastup. Drugi nosilac je Juan King iz SAD, a treći Tomislav Brkić iz BiH. U glavnom turniru singla nastupiće još dva tenisera iz BiH Nerman Fatić i Darko Bojanović, koji je dobio pozivnicu organizatora, dok je na listi učesnika za 14. fjučers u Brčkom i Italijan Fabricio Ornago, pobjednik turnira koji je u nedjelju završen u Doboju. Prvi nosioci u dublu su Amerikanci Robert Galovej i King, a u konkurenciji parova nastupiće i bh. teniseri Mirza Čabro i Aleksandar Reljić, Arslan Baković i Milan Rogić, Nerman Fatić (igraće sa Antunom Vidakom iz Hrvatske), Bojanović (Milan Drinić, Srbija) i Emir Čandić (Martin Nikić, Hrvatska).

Inače, Zekić je juče u posljednjem kolu kvalifikacija pobijedio sunarodnika Miloša Nikolića sa 6:2, 6:2, a pored ostalih, uspješni u kvalifikacijama bili su Bugarin Gabrijel Donev, koji je Srbina Borisa Butuliju savladao sa 6:1, 6:4, te Čileanac Mičel Verie, koji je pobijedio Antuna Vidaka iz Hrvatske sa 6:4, 6:4.

Pobjednik turnira, koji se igra za nagradni fond od 15.000 dolara u organizaciji Tenikog klub Prohema, dobiće 18 ATP bodova.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije