Tenis

Ðoković: Zadovoljan sam, sve mi je polazilo od ruke

Ðoković: Zadovoljan sam, sve mi je polazilo od ruke
Ðoković: Zadovoljan sam, sve mi je polazilo od ruke

MELBURN - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković rekao je danas da je zadovoljan igrom i pobjedom protiv Rusa Andreja Kuznjecova u drugom kolu Australijan opena.

"Prva dva seta odigrao sam odlično. Uspeo sam da uradim skoro sve što sam nameravao - servis, igra sa osnovne linije, agresivni udarci i riterni. Kuznjecov je imao slab procenat prvog servisa u drugom setu, što mi je omogućilo da uđem u teren i da imam dosta prilika za brejk", rekao je Ðoković za zvanični sajt turnira.

Srpski teniser je nastavio sa dobrim partijama na prvom gren slemu u sezoni na kojem je od 2007. izgubio samo dva seta u mečevima prve i druge faze takmičenja.

"Ima nekoliko razloga za moje dobre igre na Australijan openu. Odgovaraju mi uslovi, iako su tereni u poslednje vreme znatno brži u odnosu na ranije. Oseća se pozitivna energija i atmosfera na turniru. Početak je godine, svi teniseri dolaze sveži i motivisani i to su stvari koje mi pomažu da se osećam lepo na terenu", rekao je Ðoković.

Na pitanje koja je tajna njegove fizičke spremnosti s obzirom da se mnogi teniseri žale na povrede i vrućine, Novak je odgovorio: "Trening, i to ne samo na terenu, već i profesionaln pristup van njega. Povrede se dešavaju, pogotovo u individualnom sportu. Brojni su izazovi, imamo putovanja, promene vremenskih zona, podloga, uslova za igru. Sve to uzima danak."

On je dodao da je ponosan na partije Viktora Troickog nakon jednogodišnje suspenzije.

"Napravio je sjajnu stvar ulaskom među prvih 50 igrača na svetu. On definitivno može i više od toga, jer igra manje od šest meseci posle jednogodišnje pauze. Veoma sam ponosan na njega i srećan što pobeđuje. On je potpuno drugi teniser; iskustvo koje je imao pomoglo mu je da postane jači, promeni pristup i radi na terenu neke stvari koje ranije nije radio. Ako nastavi ovako da igra, ima veliku šansu da ponovo bude onaj stari Viktor", rekao je Ðoković.

Njegov protivnik u trećem kolu biće pobjednik duela Fernado Verdasko (Španija) - Go Soeda (Japan).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije