Tenis

Ðoković: Znam da kontrolišem emocije u teškim duelima

Ðoković: Znam da kontrolišem emocije u teškim duelima
Ðoković: Znam da kontrolišem emocije u teškim duelima

PARIZ - Prvi teniser svijeta Novak Ðoković ocijenio je da mu je samopouzdanje najjače oružje kojim će pokušati da osvoji Rolan Garos, jedini gren slem turnir koji mu nedostaje.

Prvi teniser Srbije ulazi na ovogodišnje Otvoreno prvenstvo Francuske kao veliki favorit, budući da je vezao 22 pobjede, uz titule u Monte Karlu i Rimu.

Dok njegov najveći rival na šljaci u Rolan Garosu, Rafael Nadal očigledno pokazuje znake slabosti, Ðoković, koji je dva puta igrao u finalu ovog turnira (2012. i 2014) u vrhunskoj je formi.

Od novembra prošle godine Ðoković je osvojio finale ATP tura, Australijan Open i postao prvi teniser istoriji koji je vezao tri Masters turnira - Indijan Vels, Majami i Monte Karlo.

"Zaista je ohrabrujuća činjenica da sam od oktobra pobeđivao na svim velikim turnirima, kao i da sam igrao svoj najbolji tenis u karijeri, a naravno da takvo samopouzdanje i te kako pomaže na Rolan Garosu", rekao je Ðoković, a prenosi Rojters.

Prvi igrač svijeta smatra da je sada čak u boljoj formi nego 2011. kada je pokorio tenisku planetu sa 43 vezane pobjede, uz tri gren slem turnira.

"Osećam da sam kompletniji igrač u smislu da umem da kontrolišem emocije u teškim mečevima, kao i da nađem put da ih dobijem", rekao je Ðoković.

Ukoliko želi da se pridruži veličanstvenstvenoj sedmorci igrača koji su kompletirali sva četiri gren slem tutnra - Fredu Periju, Donu Badžu, Rodu Lejveru, Roju Emersonu, Andreu Agasiju i Nadalu, Ðoković će prvo morati da "kralju šljake" već u četvrtfinalu uzme krunu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije