Tenis

Ðoković od 15 sati za jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje

Ðoković od 15 sati za jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje
Ðoković od 15 sati za jedinu gren slem titulu koja mu nedostaje

PARIZ - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković pokušaće danas da pobijedi Švajcarca Stanislasa Vavrinku u finalu Rolan Garosa i osvoji jedini gren slem koji mu nedostaje u karijeri.

Ukoliko mu to pođe za rukom, očekuje ga još veći izazov koji bi ga upisao u istoriju tenisa. Pobjedama na Vimbldonu i US Openu kompletirao bi titule na četiri najveća turnira tokom sezone.

To je do sada pošlo za rukom samo Donu Badžu iz SAD 1938. godine i legendarnom Australijancu Rodu Lejveru, koji je to učinio 1962. i 1969. godine.

Za razliku od Vavrinke, koji je u petak pobijedio Žoa Vilfreda Congu sa 6:3, 6:7 (1), 7:6 (3), 6:4, Ðoković je nešto teže i poslije dva dana borbe protiv Britanca Endija Mareja došao do finala.

Pritom je u četvrtfinalu morao da eliminiše "kralja šljake", Španca Rafaela Nadala, koji je devet puta osvajao Rolan Garos.

"Vavrinka je nezgodan protivnik i osvajanje gren slema je san svakog igrača. Igraće prvi put u Parizu u finalu, dok je moje treće, ali da bih pobedio moraću da budem strpljiv i na visokom nivou. Nadam se da ću se pripremiti što bolje", rekao je Ðoković.

Ðoković i Vavrinka do sada su se sastajali 20 puta, a trenutni skor je 17:3 u korist srpskog tenisera.

Finale Rolan Garosa počinje u 15 sati na centralnom terenu "Filip Šatrije".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije